• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Președintele PPE, Joseph Daul cere sprijin pentru Iohannis

Președintele PPE, Joseph Daul cere sprijin pentru Iohannis
Președintele PPE, Joseph Daul cere sprijin pentru Iohannis

„În primul rând, vreau să felicit toate partidele românești de centru-dreapta pentru rezultatul obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale, care au avut loc ieri. Ca urmare a celor întâmplate, îndemn toate partidele din România, membre PPE să-l susțină pe Klaus Iohannis pentru a câștiga alegerile de pe 16 noiembrie. Rezultatul obținut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic și competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni. Îl felicit încă o dată și îl asigur de tot sprijinul meu încă de pe acum”, afirmă Daul, într-un comunicat remis, luni, agenției MEDIAFAX.

El menționează că apreciează și rezultatele obținute de ceilalți candidați ai PPE —Elena Udrea de la Partidul Mișcarea Populară, Monica Macovei candidat independent și Hunor Kelemen de la Uniunea Democratică a Maghiarilor din România.

„Reiterez importanța mobilizării alegătorilor de centru-dreapta atât în România cât și în străinătate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis. De asemenea este crucial ca problemele ridicate de către candidații celorlalte partide membre PPE să fie abordate de către Klaus Iohannis în etapa finală a acestor alegeri. Valorile pentru care Klaus Iohannis și partidele noastre membre s-au luptat în această campanie sunt comune pentru toți membrii familiei noastre politice și trebuie să avem grijă ca toate aceste valori să meargă mai departe. Partidele membre PPE din România, PDL, PNL, PMP, UDMR și PNȚCD – partidele de centru – dreapta trebuie să rămână unite dacă vrem să câștigăm pe 16 noiembrie”, afirmă Daul.

Elena Udrea și Kelemen Hunor au anunțat că formațiunile pe care le reprezintă vor decide în zilele următoare în legătură cu pozițiile referitoare la candidații ajunși în tutul 2 al prezindețialelor.

Inchide