Prima întâlnire Dăncilă-Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE pentru restructurarea guvernamentală și un nou program de guvernare

Redactor:
Diana Grigore
Prima întâlnire Dăncilă-Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE pentru restructurarea guvernamentală și un nou program de guvernare
Premierul Viorica Dăncilă va discuta, luni, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aceasta fiind prima întâlnire după ce ALDE a solicitat o restructurare guvernamentală și un nou program de guvernare.

Surse din interiorul coaliției au afirmat, pentru MEDIAFAX, că întrevederea dintre Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu urmează să aibă loc la ora 12:00.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou programd e guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice, inclusiv în UDMR.

Inchide