Prima întâlnire Ponta – Antonescu din 2014, pentru „mediere în USL”. Liderul PSD: „Singurul adversar al lui Crin la prezidențiale e Crin”

Prima întâlnire Ponta - Antonescu din 2014, pentru „mediere în USL. Liderul PSD: „Singurul adversar al lui Crin la prezidențiale e Crin
Publicat: 07/01/2014, 12:07
Actualizat: 07/08/2015, 21:49

Ideea unei reconfirmări a susținerii lui Crin Antonescu drept unic candidat al USL la prezidențiale, lansată de vicepreședinteel PNL Florin Țurcanu, nu a fost agreată de cei doi lideri ai Uniunii Social Liberale, la București. Premierul Victor Ponta spune că a deschis subiectul în prima întâlnire pe care a avut-o cu Crin Antonescu după întoarcerea din vacanță, luni dimineață, însă liderul PNL nu s-ar fi arătat interesat de o reconfirmare a candidaturii. „Mi-a spus: „Domne, n-are niciun sens. Ce facem, câte un congres pe săptămână?” „, a relatat Ponta, într-un interviu la RTV, discuția cu Antonescu.

Liderul PSD spune însă că a discutat cu președintele PNL despre o mediere la nivel național între filialele în care USL nu mai există practic, din cauza neînțelegerilor din teritoriu. „La Ilfov, la Botoșani, la Alba și la Vâlcea, PNL e aliat cu PDL. Nu se punea problema să tranșăm noi azi, eu cu Crin Antonescu. Se punea problema ca acolo unde sunt probleme să se respecte protocolul. Nu e o problemă Petrache-Firea aici (în destrămarea USL la Ilfov, n.red.). Domnul Petrache a ieșit președinte CJ din USL, nu din PNL. Trebuie să facem o mediere la nivel național. Noi vom cere ca peste tot USL să însemne USL, nu PNL-PDL și PSD, acolo unde are majoritate să își respecte angajamentele față de colegii liberali. La PSD se pot rezolva fără probleme”, a sugerat Ponta că dificultățile vin dinspre liberali.

În ciuda neînțelegerilor, Ponta susține că problemele din teritoriu nu sunt atât de grave încât să ducă la ruperea USL. „Nu se poate rupe USL decât tot de sus în jos”, a comentat el.

Deocamdată, PSD, PNL și PC fac planuri separate pentru europarlamentare, dar comune pentru prezidențiale. „Testul de la europarlamentare puteam să îl trecem cu niște obiective europene comune, chiar dacă nu vom merge pe aceeași listă. Avem niște adversari comuni: Băsescu, partidulețele lui Băsescu. Credeți că va sta acasă? Va merge cu doamna Udrea de mână, cu domnul Tolomac”, a spus Ponta, adăugând însă că varianta pactului de neagresiune nu stă în picioare, nefiind agreată de liberali: „Nu avem, pentru că președintele PNL nu și-l dorește”.

Decizia finală legată de lista candidaaților, ca și de potențiala participare comună PSD-PC la europarlamentarele din luna mai ar urma să se ia până la finalul lunii. „Pe 31 ianuarie avem Comitetul Executiv. Până atunci vom avea decise și alianțele, și listele”, și-a avansat Ponta calendarul, independent de cel al PNL.

În privința prezidențialelor, Crin Antonescu rămâne, până la această dată, candidatul USL. „Eu și PSD și nu ne-am retras acest sprijin, l-am desemnat pe Crin Antonescu. Eu cred că singurul adversar al lui Crin Antonescu este Crin Antonescu. Altfel, n-are cum să piardă”, a comentat liderul PSD, în opinia căruia, „evident, cel mai puternic contracandidat al USL va fi domnul Predoiu”.

Premierul nu a exclus însă nici ipoteza unui candidat al PSD în scenariul în care USL nu va rezista până la alegeri. „Mi-aș dori să nu fiu eu candidatul PSD. Mă oprește un singur lucru: vreau să inaugurăm Comarnic-Brașov. Partidul nu cere. Împreună decidem și tot împreună am decis să facem USL”, a mai spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare