Prima mutare a lui Iohannis după demisia lui Tudose. Președintele nu-l vrea pe Stănescu premier interimar. Care este a doua propunere a PSD

Prima mutare a lui Iohannis după demisia lui Tudose. Președintele nu-l vrea pe Stănescu premier interimar. Care este a doua propunere a PSD
Publicat: 16/01/2018, 11:29
Actualizat: 26/03/2019, 02:44

Președintele Klaus Iohannis va susține primele declarații publice pe această temă la ora 12:30. În acest timp, liderii PSD vor discuta în ședința CEx, care a început la ora 11:00, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcția de premier, după demisia lui Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către partid.

Surse guvernamentale au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că premierul în exercițiu Mihai Tudose se va duce personal, marți, la Palatul Cotroceni, pentru a-i prezenta demisia șefului statului.

Mihai Fifor este cel mai vehiculat nume pentru a fi propus de formațiunea social-democrată pentru funcția de premier, au precizat, marți, pentru MEDIAFAX, surse din partid. Președintele Consiliului Național al PSD și ministru al Apărării în Guvernul Tudose, Mihai Fifor, a fost vehiculat pentru funcția de premier, pe lista scurtă, și atunci când PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu, dar și când l-a propus pe Mihai Tudose.

O altă variantă de lucru ar fi fostvicepremierul și ministrul Dezvoltării din Guvernul Tudose, Paul Stănescu, însă în acest moment președintele României respinge această alternativă.Atât Fifor cât și Stănescu sunt apropiați ai liderului PSD Liviu Dragnea.

PSD a început, însă, deja să vorbească despre „soluții de avarie”. Lia Olguța Vasilescu a declarat că, dacă Iohannis îi refuză nominalizarea unui nou premier, ar putea luat serios în calcul varianta suspendării șefului statului. „Au discutat juriștii noștri înainte”

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluția de avarie. Se poate ajunge și la suspendarea președintelui”, a spus Lia Olguța Vasilescu luni seara, la TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase