Prima ședință de Guvern după demiterea lui Vlad Voiculescu. Miniștrii USR PLUS, față în față cu Florin Cîțu!

Prima ședință de Guvern după demiterea lui Vlad Voiculescu. Miniștrii USR PLUS, față în față cu Florin Cîțu!
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 15/04/2021, 08:22

Prima ședință de Guvern după demiterea lui Vlad Voiculescu are loc azi, 15 aprilie. La Palatul Victoria, miniștrii USR PLUS vor fi față în față cu premierul Florin Cîțu, cel care în urmă cu o zi l-a executat pe ministrul Sănătății, la pachet cu Andreea Moldovan, controversatul secretar de stat.

După cum a anunțat primul-ministru, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern figurează acte normative „care nu suportă amânare”.

Prima ședință de Guvern fără Vlad Voiculescu. Premierul Cîțu controlează tot ce mișcă în Ministerul Sănătății

După demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a preluat interimatul la Ministerul Sănătății. Vicepremierul Dan Barna a refuzat să își asume această responsabilitate.

Cîțu arată că vrea să controleze tot ce mișcă acolo, evitând situații precum cea de marți, cu ordine de ministru publicate în Monitorul Oficial fără ca el să fie informat. „Vom avea şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuie adoptate. O parte dintre ele vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a anunțat încă de miercuri prim-ministrul.

Înaintea şedinţei de Guvern, Florin Cîţu are programate două întâlniri online. Premierul va discuta cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică şi managerii spitalelor Covid.

Licitația pentru rețeaua 5G, subiect important pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Inițial, Executivul trebuia să se reunească miercuri, dar ședința a fost amânată din pricina evenimentelor politice declanșate. Este vorba despre demiterea tandemului Vlad Voiculescu – Andreea Moldovan.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurau proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Un alt punct important se referă la aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse. Acestea ar urma să fie acordate ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, unor unităţi sanitare din judeţele Brăila, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Olt şi Suceava.

Fără doar și poate, cel mai interesant proiect se referă la adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional. Concret, Guvernul va lua în discuție condiţiile implementării reţelelor 5G în România. Cine participă la licitație, aceasta este întrebarea, iar miza o reprezintă interesul gigantului chinez Huawei pentru piața românească.

Pe agenda şedinţei se mai află un memorandum pentru stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase