Primăria Bistrița vrea să angajeze recenzori pentru a actualiza listele electorale și câinii

Primăria Bistrița vrea să angajeze recenzori pentru a actualiza listele electorale și câinii
Publicat: 03/08/2012, 16:39
Actualizat: 07/01/2013, 17:26

Primăria Bistrița intenționează să actualizeze listele electorale permanente cu ajutorul unor recenzori angajați care să bată la fiecare ușă și să îi întrebe totodată pe oameni dacă dețin și câini, municiplitatea neavând o situație clară a numărului acestora, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul orașului Bistrița, Ovidiu Crețu (PSD), a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu vede altă posibilitate de actualizare a listelor electorale permanente decât aceea de a face un nou recensământ al populației municipiului, ocazie cu care să se facă și unul al câinilor.

„Eu cred că nu putem face această actualizare decât cu ajutorul unor recenzori pe care să îi angajăm, să-i plătim și care să bată din ușă în ușă. Acești recenzori eu cred că trebuie să acționeze în jurul secțiilor de votare, să ia listele și să verifice dacă cei trecuți pe ele mai trăiesc, dacă sunt în țară. Fiind un recensământ ceva mai special, acești recenzori trebuie să fie însoțiți de polițistul sau jandarmul care a păzit secția de votare. Eu, unul, văd președintele secției de votare în postura de recenzor, dar pot și alte persoane. Toți trebuie plătiți, evident. Dacă Guvernul nu găsește bani să plătească acești oameni, nu va fi o problemă să suportăm noi costurile de la bugetul local. Nu cred că ar trebui să cheltuim mai mult de 10.000 de euro”, a spus Crețu.

El a declarat că, în eventualitatea în care Guvernul acceptă ideea sa, atunci la Bistrița se va face și un recensământ al câinilor.

„Recenzorii îi vor întreba pe oameni și dacă au câine. E o dorință a mea mai veche să aflu câți câini sunt la Bistrița pentru ca să putem rezolva și problema câinilor comunitari. La recensământul de anul trecut am discutat cu cei de la Statistică să introducă o astfel de întrebare, dar mi-au spus că nu se poate. Acum, dacă tot va fi să facem un nou recensământ, îi vor ruga pe recenzori să afle și câți câini au oamenii”, a declarat Ovidiu Crețu.

Crețu a transmis, vineri, premierului Victor Ponta ideea sa legată de modalitatea prin care pot fi actualizate listele electorale permanente și așteaptă acum un răspuns din partea Guvernului.

„Trebuie să ne mișcăm repede fiindcă nu avem prea mult timp la dispoziție. Altă soluție nu am și nici nu văd pentru un oraș ca Bistrița”, a declarat Crețu.

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea (PDL), a declarat, vineri, la rândul său, că listele electorale din comuna sa sunt actualizate și nu mai are ce face în acest sens.

„La referendum am avut cu un alegător mai puțin față de alegerile locale. Au murit doi și a intrat unul de 18 ani. Listele noastre electorale sunt actualizate. Ce să mai actualizez? Le actualizăm în fiecare lună. Nu cred ca vreun primar din județ să nu aibă listele actualizate. Poate din alte județe. Nu știu de unde au mai scos-o și pe asta”, a declarat Anchidim Pavelea.

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Dologa (PNL), a declarat, la rândul său, că nu are ce actualiza întrucât din listele electorale ale comunei au fost scoase, lunar, persoanele decedate.

„Nu am ce să actualizez fiindcă sunt actualizate listele noastre. Am scos decedații. Înainte de referendum, listele erau actualizate”, a declarat el.

Premierul Victor Ponta a cerut autorităților locale să înceapă procesul de actualizare a listelor electorale, astfel încât Guvernul să poată transmite Curții Constituționale datele solicitate, dar și să transmită un mesaj de stabilitate în această perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple