Primăria Iașului, mărul discordiei în PNL| Deputatul liberal Marius Bodea, în contre cu Mihai Chirica, „curtat” și de PNL și de PSD pentru locale/ Chirica, greu de convins: „Sunt necăsătorit politic”

Primăria Iașului, mărul discordiei în PNL| Deputatul liberal Marius Bodea, în contre cu Mihai Chirica, „curtat” și de PNL și de PSD pentru locale/ Chirica, greu de convins: „Sunt necăsătorit politic”
Publicat: 19/02/2020, 17:40
Actualizat: 19/02/2020, 17:43

Mihai Chirica (ex-PSD), primarul Iașului, a replicat la știrea lansată de către deputatul liberal Marius Bodea, potrivit căreia PNL ar intenționa să-i propună să candideze pentru un nou mandat: „Scorul dumnealui fiind foarte scăzut, i s-a pus în vedere faptul că nu are nicio șansă și că singura opțiune pentru partid aș fi eu”. El a adăugat că „ușa către PSD nu este definitiv închisă”.

Anterior, deputatul liberal Marius Bode, care este și președintele organizației municipale Iași a PNL, a anunțat într-un comunicat de presă că șefii partidului i-au transmis că au decis să îl aducă în partid pe Mihai Chirica, actualul primar al Iașului (ex-PSD), pe care îl vor susține pentru un nou mandate, transmite G4Media.ro.

La rândul său, Chirică a declarat, la Digi24, că el încă nu s-a hotărât dacă va candida din partea PNL, deși își anunțase candidatura la alegerile locale printr-un comunicat în care a precizat că drumul său politic va continua „alături de Klaus Iohannis”.

Chirica nu a exclus întoarcerea la PSD

„E o știre care provine dintr-o declarație pe care a făcut-o un deputat din PNL (Marius Bodea, n.red.), probabil a fost o analiză făcută la nivelul conducerii partidului și s-a adus la cunoștință rezultatul sondajelor pe care le-a făcut PNL pentru Iași. Scorul dumnealui fiind foarte scăzut, i s-a pus în vedere faptul că nu are nicio șansă și că singura opțiune pentru partid aș fi eu. Este discuția internă a PNL, care nu a fost concretizată printr-un mesaj de la centru. Și cred că aceste discuții le poartă președintele partidului, domnul Orban, nu le poartă un deputat. De aceea nu am reacționat într-o manieră vizibilă”, a spus Chirica, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Întrebat în privința unui blat între PSD și PNL, Mihai Chirica a răspuns că nu este membru PSD: „Mâine și dacă mă duc la UMDR o să spună că este un blat. Sunt independent, sunt exclus din partid din 2017 de la OUG 13”.

Edilul ieșean a mai spus că ultima oară a discutat cu președintele Iohannis la sosirea sa la Iași, pe 24 ianuarie, dar a negat că au discutat chestiuni politice. Același lucru ar fi valabil și în cazul lui Ludovic Orban, a precizat Chirica: „Probabil o să purtăm o discuție la un moment dat”.

Întrebat care a fost momentul în care s-a decis să candideze din partea PNL la Primăria Iași, Chirica l-a atacat pe Marius Bodea, lider PNL Iași: „Nu există acest moment, îmi pare foarte rău că trebuie să accentuez. Dacă domnul deputat care nu s-a ocupat de mandatul dumnealui spune că eu sunt candidatul nu știu cărui partid, asta nu înseamnă că devine o știre credibilă. În momentul în care m-am decis… mă voi decide să candidez din partea unui partid o voi spune. Deocamdată am spus că voi candida la funcția de primar. Nu sunt decis din partea cărui partid decât în momentul în care eu, cu gurița mea, în fața națiunii întregi, voi spune: am fost membru al PSD de pe varianta USL, în 2012, am fost alungat din PSD din cauza unui conflict, sunt o persoană independentă și mi-am propus să candidez din partea partidului X. Și o voi face public, într-o ceremonie cât vreți de luxuriantă”.

Primarul ieșean a mai spus că anunțul său privind continuarea drumului politic alături de Klaus Iohannis „nu înseamnă obligatoriu” că va candida din partea PNL, dar că „se subînțelege acest fapt”.

„Președintele românilor este în momentul de față singura autoritate care ne garantează statul de drept. Eu, care m-am bătut din toate funcțiile mele politice, fiind exclus din PSD pentru statul de drept, nu pot să-mi găsesc alt partener. M-am dus natural către afinitățile care-mi sunt potrivite”, a completat Mihai Chirica.

Chirica despre un blat PSD-PNL

Mihai Chirica, întrebat despre un blat PSD-PNL: „Sunt necăsătorit politic și nu pot fi acuzat de traseism”

Totodată, el a spus că „sunt posibile ambele variante”: candidat independent cu susținerea PNL sau candidat din partea PNL. El a mai spus că „ușa către PSD nu este definitiv închisă și nu trebuie să fie închisă, pentru că PSD trebuie să rămână o alternativă la democrația din România. Nu poți clădi democrație pe un singur partid. PNL conduce acum, dar nu poți să te clădești într-un stat normal pe un singur partid. Dacă PSD se reformează și prin fapte este un element al democrației care trebuie conteze în Parlament”, a subliniat Mihai Chirica.

Bodea: Pierd liberalii autentici

Bodea, care a pierdut în fața lui Chirica alegerile la primărie în 2016 și își dorea să fie desemnat candidatul PNL în acest an, scrie că ”justificarea din spatele acestei dezicii politice a fost ca domnul Costel Alexe să își maximizeze șansele pentru câștigarea Consiliului Județean Iași, fructificând un potențial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica”.

”Din toată această poveste, au sigur de câștigat doi oameni. Pierd însă liberalii autentici și mai ales ieșenii care cred într-o reformare a administrației publice locale”, a mai scris Bodea.

Mihai Chirica, exclus din PSD din cauza contrelor cu Liviu Dragnea, este extrem de controversat din cauza afacerilor imobiliare prezentate de presa locală. Sondajul realizat de PNL îl cotează însă pe acesta cu prima șansă la Primăriei, potrivit surselor G4Media.ro, cu circa 50% din opțiunile de vot, în timp ce Bodea ar fi cotat cu un procent mai mic decât cel obținut la alegerile de acum patru ani.

Citiți comunicatul integral al lui Marius Bodea pe G4Media.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York