PRIMARII, a treia EXCEPȚIE de la ordonanța care îngheață salariile în 2014. Vicepremierul Dragnea pentru Gândul: „Sunt toate șansele să aibă o mică creștere”

PRIMARII, a treia EXCEPȚIE de la ordonanța care îngheață salariile în 2014. Vicepremierul Dragnea pentru Gândul: Sunt toate șansele să aibă o mică creștere
Publicat: 11/11/2013, 23:12
Actualizat: 19/03/2015, 12:30

După profesorii debutanți și medicii rezidenți, primarii ar urma să fie a treia categorie de bugetari exceptată de la înghețarea salariilor în 2014. Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat pentru gândul că „sunt toate șansele” ca primarii „să aibă o mică creștere la salariu”, în 2014, chiar dacă un proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Finanțelor menține salariile bugetarilor la același nivel pentru încă un an, fără a face vreo mențiune specială pentru aceștia.

Singurele categorii prevăzute până în acest moment în textul aflat încă în lucru la Guvern sunt medicii și farmaciștii rezidenți cu un salariu brut mai mic de 3000 de lei, pentru care se instituie o bursă de rezidențiat de 670 de lei și profesorii debutanți care vor primi 10% din salariu.

Semnalul că lista nu se va limita doar la aceștia a fost dat de premierul Victor Ponta încă de la negocierilor cu FMI, fără a menționa însă explicit primarii. „Nu va fi o creștere egală pentru toți angajații, ci va fi o creștere țintită pe anumite categorii. Vom continua negocierile pentru a stabili gradul în care vor crește salariile medicilor rezidenți, ale profesorilor debutanți și ale altor categorii asupra cărora, chiar și în situații de restrângere bugetară trebuie, în mod clar, să luăm decizii de creștere pentru 2014”, a spus premierul pe 4 noiembrie.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizației lunare, Liviu Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene.

Primarilor li se pregătește „o mică creștere” și un bonus pentru fonduri UE

„Sunt toate șanșele ca, începând cu 2014, cel puțin primarii de comune și de orașe să aibă o mică creștere la salariu. Sper ca în bugetul de stat să prindem acest lucru”, a precizat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, contactat de gândul. Promisiunea ajustării indemnizației de primar în funcție de numărul de locuitori din comuna, orașul sau municipiul în care au fost aleși le-a fost făcută de Liviu Dragnea primarilor pe 12 septembrie, când a semnat și un acord cu aceștia.

Negocierile pe proiectul bugetului de stat pe 2014 continuă la Palatul Victoria până miercuri, textul de lege urmând să fie aprobat și trimis Parlamentului joi.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizației lunare, Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene. Vicepremierul spune că a discutat subiectul și la întâlnirea săptămânală a USL de astăzi, în prezența ministrului Eugen Teodorovici.

Am spus și azi la USL. E al doilea subiect pe care îl vom aborda în perioada următoare. Așa cum funcționarii publici care lucrează cu fonduri europene, primesc 75% la salariu, lucrăm la o analiză ca și autoritățile locale care derulează proiecte cu fonduri europene să primească un procent, ca venit. Nu 75%, ci un procent, vom vedea în perioada următoare? Este o intenție„, a adăugat Liviu Dragnea.

Potrivit vicepremierului, bonusul nu va avea niciun impact asupra bugetului de stat, banii urmând să vină de la Bruxelles. „Încercăm să facem în așa fel încât să poată fi plătiți pe POS Asistență Tehnică”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Ideea a fost menționată și de ministrul Fondurilor europene, într-o emisiune tv, Eugen Teodorovici relatând în acest context că Guvernul a discutat și despre ajustarea salariilor miniștrilor, fără a lua însă o decizie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi