PRIMARII, a treia EXCEPȚIE de la ordonanța care îngheață salariile în 2014. Vicepremierul Dragnea pentru Gândul: „Sunt toate șansele să aibă o mică creștere”

PRIMARII, a treia EXCEPȚIE de la ordonanța care îngheață salariile în 2014. Vicepremierul Dragnea pentru Gândul: Sunt toate șansele să aibă o mică creștere
Publicat: 11/11/2013, 23:12
Actualizat: 19/03/2015, 12:30

După profesorii debutanți și medicii rezidenți, primarii ar urma să fie a treia categorie de bugetari exceptată de la înghețarea salariilor în 2014. Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat pentru gândul că „sunt toate șansele” ca primarii „să aibă o mică creștere la salariu”, în 2014, chiar dacă un proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Finanțelor menține salariile bugetarilor la același nivel pentru încă un an, fără a face vreo mențiune specială pentru aceștia.

Singurele categorii prevăzute până în acest moment în textul aflat încă în lucru la Guvern sunt medicii și farmaciștii rezidenți cu un salariu brut mai mic de 3000 de lei, pentru care se instituie o bursă de rezidențiat de 670 de lei și profesorii debutanți care vor primi 10% din salariu.

Semnalul că lista nu se va limita doar la aceștia a fost dat de premierul Victor Ponta încă de la negocierilor cu FMI, fără a menționa însă explicit primarii. „Nu va fi o creștere egală pentru toți angajații, ci va fi o creștere țintită pe anumite categorii. Vom continua negocierile pentru a stabili gradul în care vor crește salariile medicilor rezidenți, ale profesorilor debutanți și ale altor categorii asupra cărora, chiar și în situații de restrângere bugetară trebuie, în mod clar, să luăm decizii de creștere pentru 2014”, a spus premierul pe 4 noiembrie.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizației lunare, Liviu Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene.

Primarilor li se pregătește „o mică creștere” și un bonus pentru fonduri UE

„Sunt toate șanșele ca, începând cu 2014, cel puțin primarii de comune și de orașe să aibă o mică creștere la salariu. Sper ca în bugetul de stat să prindem acest lucru”, a precizat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, contactat de gândul. Promisiunea ajustării indemnizației de primar în funcție de numărul de locuitori din comuna, orașul sau municipiul în care au fost aleși le-a fost făcută de Liviu Dragnea primarilor pe 12 septembrie, când a semnat și un acord cu aceștia.

Negocierile pe proiectul bugetului de stat pe 2014 continuă la Palatul Victoria până miercuri, textul de lege urmând să fie aprobat și trimis Parlamentului joi.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizației lunare, Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene. Vicepremierul spune că a discutat subiectul și la întâlnirea săptămânală a USL de astăzi, în prezența ministrului Eugen Teodorovici.

Am spus și azi la USL. E al doilea subiect pe care îl vom aborda în perioada următoare. Așa cum funcționarii publici care lucrează cu fonduri europene, primesc 75% la salariu, lucrăm la o analiză ca și autoritățile locale care derulează proiecte cu fonduri europene să primească un procent, ca venit. Nu 75%, ci un procent, vom vedea în perioada următoare? Este o intenție„, a adăugat Liviu Dragnea.

Potrivit vicepremierului, bonusul nu va avea niciun impact asupra bugetului de stat, banii urmând să vină de la Bruxelles. „Încercăm să facem în așa fel încât să poată fi plătiți pe POS Asistență Tehnică”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Ideea a fost menționată și de ministrul Fondurilor europene, într-o emisiune tv, Eugen Teodorovici relatând în acest context că Guvernul a discutat și despre ajustarea salariilor miniștrilor, fără a lua însă o decizie.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Avocatul lui Sevil Shhaideh a cerut judecătorilor s-o achite, în dosarul Belina
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
A MURIT o legendă a fotbalului din România. A făcut parte din GENERAȚIA DE AUR
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...