Primarul ales din pușcărie îi acuză pe anchetatori: Mi-au spus să îi torn pe Udrea sau Oprea și uită de mine

Primarul ales din pușcărie îi acuză pe anchetatori: Mi-au spus să îi torn pe Udrea sau Oprea și uită de mine
Publicat: 18/07/2017, 11:45
Actualizat: 26/03/2019, 08:49

Cătălin Cherecheș a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că nu a cedat presiunilor făcute asupra sa deoarece este un om care nu face rău nimănui: „Puteam scăpa în 24 de ore, dacă făceam niște denunțuri. A fost un drum pe care l-am făcut noaptea de la Baia Mare la Cluj-Napoca, când m-au arestat, și mi s-a spus de către cei care erau cu mine în mașină – procurori, polițiști judiciari, că ‘întotdeauna este un pește mai mare, dați-ne și nouă un pește mai mare, de exemplu pe doamna Udrea sau pe domnul Oprea, și mâine noi uităm de dumneavoastră, iar dumneavoastră. o să uitați de noi’. Nu știu dacă este o practică a DNA sau nu, dar știu de la martorii din dosarul meu că au fost puși sub presiune să declare ceva împotriva mea și să se găsească mai multe pentru a se forma un dosar mai gros. Nu am cedat la aceste presiuni, pentru că sunt un om care nu fac rău nimănui”, a spus Cherecheș.

Acesta a adăugat că nu ar fi făcut nici un denunț împotriva cuiva, deoarece ține la principiile sale: „Ca principiu creștinesc nu aș fi făcut dacă aș fi avut ceva, dar nu am avut nimic față de acești oameni”, a spus primarul municipiului Baia Mare.

Totodată, Cătălin Cherecheș a acuzat DNA de comportament abuziv în condițiile în care din 2012, din momentul în care a devenit primar, i s-a analizat toată activitatea de către DNA.

„Am fost urmărit cinci ani, zi de zi, minut cu minut”, a precizat Cherecheș.

Cătălin Cherecheș a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie 2016 pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menținut această hotărâre. Tribunalul Maramureș a prelungit, în 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.

Cherecheș a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie anul trecut, în funcția de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus jurământul, dar a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului județului Maramureș.

Cătălin Cherecheș s-a aflat în perioada august – decembrie 2016 în arest la domiciliu, după care a fost plasat sub control judiciar.

În 10 mai 2017, Curtea de Apel Cluj a admis contestația depusă la măsura controlului judiciar și a înlăturat obligația lui Cherecheș de a nu exercita mandatul de primar, astfel că acesta și-a reluat funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase