Clotilde Armand, reclamată la parchet pentru că ar menține-o ilegal în funcție pe arhitecta-șefă. Edilul Sectorului 1 și-ar fi delegat ilegal și unele atribuții către viceprimarul Păiuși (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

Clotilde Armand, reclamată la parchet pentru că ar menține-o ilegal în funcție pe arhitecta-șefă. Edilul Sectorului 1 și-ar fi delegat ilegal și unele atribuții către viceprimarul Păiuși (DOCUMENTE EXCLUSIVE)
Clotilde Armand dosar penal
Publicat: 22/08/2022, 19:08
Actualizat: 22/08/2022, 19:47

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, a depus luni plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și sesizare la Prefectul Capitalei împotriva primarului Clotilde Armand, pe motiv că și-a delegat ilegal unele atribuții către viceprimarul Oliver Păiuși, dar și pentru că o menține ilegal în funcție pe arhitecta-șefă Bianca Buzdugan.

Sesizările vin după ce, în urmă cu o săptămână, Clotilde Armand anunța că face plângere penală împotriva ministrului liberal al Cercetării, Sebastian Burduja, dar şi a lui Alexandru Pânișoară, pe care îi acuză că ar fi făcut presiuni pentru schimbarea arhitectului-șef al Sectorului 1.

În sesizarea depusă la Prefectură, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului susține că edilul Clotilde Armand nu avea legal dreptul să delege atribuțiile în urbanism și construcții către viceprimarul Oliver Păiuși, care îi este și coleg de partid, întrucât acestea sunt atribuții exclusiv ale primarului.

”Întrucât, prin dispozițiile Legii nr. 350/2001 și ale Legii nr. 50/1991, nu se prevede posibilitatea delegării de către Primar a atribuțiilor în materie, acestea fiind exclusiv în sarcina sa, Dispoziția prin care Primarul Sectorului 1, Doamna Clotilde Armand, a delegat atribuțiile sale în urbanism și construcții Viceprimarului Sectorului 1, Domnului Oliver Păiuși, este nelegală” se arată în sesizare făcută la Prefectura Capitalei.

Plângere penală pentru menținerea în funcție a arhitectei-șefe a Sectorului 1

În aceeași zi, Alexandru Pânișoară a făcut și plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care o acuză pe Clotilde Armand că o menține ilegal în funcție pe arhitecta-șefă Bianca Buzdugan. Acuzațiile aduse primarului Clotilde Armand sunt de uzurpare de calități oficiale, abuz și neglijență în serviciu.

În plângerea penală se arată că arhitecta-șefă a Sectorului 1 este ținută în funcție, prin decizie a primarului, deși nu ar fi promovat concursul pentru ocuparea postului, organizat în martie 2021. Decizia de menținere în funcție ar fi fost reînnoită de două ori de atunci, din iulie până în decembrie 2021 și apoi până în iunie 2022, situație care contravine legii, susține Pânișoară.

”În Primăria Sectorului 1, Primarul Clotilde Armand și-a delegat atribuțiile în urbanism și construcții Viceprimarului Oliver Păiuși, încă de la începutul anului trecut. Este important să înțelegem că, deși Primarul își poate delega atribuțiile, există și excepții de la regulă. De exemplu, conform legilor în vigoare, atribuțiile legate de urbanism și construcții trebuie îndeplinite exclusiv de Primar. Astfel, exercitarea acestora de o altă persoană decât Primarul constituie infracțiunea de uzurpare de calități oficiale.

Nu este foarte clar de ce Clotilde Armand preferă să procedeze astfel, dar ceea ce știm cu siguranță este că se află în afara legii și conduita acesteia perturbă grav funcționarea administrației publice. Din acest motiv am făcut plângere penală și am sesizat Prefectul Municipiului București”, a scris Alexandru Pânișoară pe Facebook.

Președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului mai spune că, potrivit Codului administrativ, funcţia poate fi ocupată pentru maximum 6 luni prin numire.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”