Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la „Marius Tucă Show”: Candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei / În ce condiții ar intra în cursa pentru prezidențiale

Publicat: 18/07/2019, 18:35

Gabriela Firea anunță că analizează și o candidatură independentă la alegerile prezidențiale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că analizează și posibilitatea unei candidaturi independente la alegerile prezidențiale.

Am citit în presă că doamna premier se va întâlni cu mine. Nu pot să merg neinvitată. Mie dacă mi se dă un simplu telefon, un mesaj, mă duc, îmi refac tot programul. Nu pot eu să mă duc exact ca și cum aș cere acele întâlniri. Nu am nicio problemă.

VIDEO – Gabriela Firea la „Marius Tucă Show”, partea a doua:

Despre ghidul orașului: Avem, dar nu a ajuns la multă lume

Firea anunță că ar candida la prezidențiale dacă e considerată optimă de către PSD-ALDE-Pro România

Despre candidatura la prezidențiale: În perioada următoare mă voi întâlni cu colegii mei, ne pasă, nu cred că putem fi indiferenți, sunt multe de făcut în țară, în București. Aș candida la prezidențiale dacă aș fi considerată de colegii mei din PSD și ALDE, partenerii noștri și de Pro România cea mai bună soluție.

Voi merge la congresul PSD dacă voi fi primită.

Am putea fi în situația să intrăm în cursa prezidențială cu un candidat care nu are potențialul cel mai mare. Să nu uităm că noi am pierdut 1,6 milioane voturi la europarlamentare din votanții noștri. Au existat o persoană, persoane care au influențat negativ votul, cum vom recupera peste un milion de voturi?

Despre rezultatul alegerilor europarlamentare

Gabriela Firea: Ion Țiriac m-a invitat, ieri, pe Arena Națională. I-am spus că mai e de așteptat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la „Marius Tucă Show”, că președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a invitat-o miercuri pe Arena Națională, la evenimentul pentru celebrarea titlului de la Wimbledon obținut de Simona Halep, dar că a refuzat.

Despre RADET: Vor să fac ce nu s-a făcut în 30 de ani, conductele sunt vechi. A venit cineva la ușa mea ca să „facă baie”. Ne-au speriat.

Despre candidatura lui Florin Pandele la prezidențiale: E singurul moment în care nu ne-am consultat. Florentin spune de fiecare dată că nu va candida, dar își depune candidatura în ultima zi.

Despre scorul PSD la alegeri: Nu e de mirare. Am promis lucruri împreună, nu s-au finalizat. Nu mi-aș fi depus candidatura pentru președinția PSD. Speram că îi voi determina să-i sprijine pe bucureșteni. De multe ori citesc și mă îngrozesc cum se afirmă că Firea cere bani pentru bucureșteni, care să fie tăiați de la cei din țară. Mi-aș dori foarte mult ca guvernul să se îndrepte către toate comunitățile.

Nevoia la Capitală e de un miliard de lei, dar putem primi și 700-800 milioane lei, m-am întâlnit cu domnul Teodorovici. Se cunoaște situația Primăriei București. Se așteaptă o recuperare a sumelor tăiate. În medie, lunar, Primăriei Capitalei i se repartizau peste 300 milioane lei, anul acesta am primit 120-160 milioane lei.

Despre condamnarea lui Liviu Dragnea: Nu mă așteptam. Se credea că va fi doar hărțuit cu dosare. Am primit vestea când mă aflam într-o biserică. Aveam telefonul pe știri și nu îmi venea a crede, am avut un fior fizic. Niciodată nu mă voi bucura, indiferent de ce mi-a făcut, dacă un om cade la pat sau își pierde libertatea.

Gabriela Firea anunță că vrea să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Sunt foarte atașată de aceste proiecte. Nu ar fi progresat dacă nu eram așa insistentă, eu sunt hashtag #insist. La primărie sunt oameni muncitori, ar fi putut lucra pe bani buni în altă parte, dar preferă să lase ceva în urmă. În metroul bucureștean s-ar fi putut investi mai mult.

Sunt determinată să finalizez tot ce am început la Primăria Capitalei, într-un an, doi, se vor vedea rezultatele. Primăria Capitalei consolidează clădirile cu risc seismic 1.

Despre alte partide: Sunt oameni buni și la celelalte partide politice, dar noi suntem oameni de centru stânga-stânga, dar îi respectăm pe cei care sunt de altă orientare.

Despre imaginea sa în ochii românilor: Să știe că sunt Gabriela Firea, venită de la Bacău, foarte apropiată de oameni, dintr-o familie normală, cu patru frați, suntem modești, cu multă iubire între noi. Toți sunt la București, i-am adus cu mine. Am două surori și un frate.

Despre programul „O șansă la viață”: Primăria Capitalei susține cu 3.800 euro cuplurile care sunt infertile, sunt mândră de acest program, care a devenit model pentru alte orașe. S-au născut deja copii. Chiar și pentru acest proiect aș fi meritat să fiu primar general.

Firea: Au fost oameni importanți din politică care s-au interesat dacă afecțiunea mea e reală

Au fost persoane care s-au interesat cât sunt de bolnavă, pentru a vedea dacă mă pot „scoate din joc”, dacă pot să răsufle ușurați, să nu mai fiu un combatant pentru Primăria Capitalei. Am intrat în politică datorită destinului și m-am gândit că am stat destul de mult de partea cealaltă, unde am criticat.

Despre proiectele propuse într-un an de mandat: Vreau să demarez lucrările la Spitalul Metropolitan. În plus, au început investiții la toate cele 19 spitale din administrarea Primăriei Capitalei. Am inaugurat câteva secții noi.

Despre proiectele de la Primăria Capitalei: Nu vreau să fac parte din cei care cred că lumea începe cu ei. Nu sunt un salvator. Nu cred în candidații mesianici. Am găsit cele mai multe proiecte, șantiere din Capitală închise, o parte le-am redeschis, altele sunt în stadiu de peste 90%. Am închis șantierul de la Piața Sudului, a fost un efort de echipă, am închis șantierul de la Arcul de Triumf, un proiect abandonat.

Am închis lucrările la Observatorul Astronomic, lucrările abandonate la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”, pasajul Ciurel l-am preluat la 13%, acum e la 90%. Știrile administrative pătrund foarte greu în fața știrilor politice. Am început supralărgirea din zona Fabricii de Glucoză. Vrem să finalizăm până la sfârșitul anului, este o asociere care își face foarte bine treaba. Au fost foarte multe probleme cu un om de afaceri, o companie, care singură sau cu alți asociați câștiga toate licitațiile. Sunt pentru susținerea investițiilor private, guvernul nu trebuie să facă altceva decât să nu ne încurce.

Proiectul de la Fabrica de Glucoză se termină anul acesta. Dorim să construim totodată un pasaj la Doamna Ghica-Tei. Trebuie să finalizezi tot ce ai terminat de preluat de la administrația anterioară. Orice proiect cu finanțare publică are minusul deficitul că nu poate să înceapă direct. Ești obligat să ai un studiu de fezabilitate, de abia ulterior poți merge să lucrezi legal.

Despre relația cu Traian Băsescu: Chiar dacă era un „animal politic”, nu a putut să treacă peste acele lucruri. Era relația firească jurnalist-politician. Niciodată un jurnalist nu va menaja un invitat care fuge de întrebări. Nu m-aș aștepta să mă laude, dar măcar să fie mai realist și mai ponderat în afirmații.

Despre emisiunile memorabile: Nu am crezut că voi memora pasaje din ce spuneau invitații la emisiune, gesturi, iubesc această meserie.

Despre mass media: Nu prea pot să mă supăr pe presă, o înțeleg. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să plec din presă în altă parte. Am simțit că nu mai există multă încredere în jurnalistul Gabriela Firea, căsătorită cu un politician. Mi s-a spus că am cel mai bun CV, dar am pe frunte amprenta trustului Impact. Doreau să îmi dea o emisiune de divertisment. Bineînțeles că am ales familia.

Știrea inițială

Cum este PSD în epoca post-Dragnea?
Care este relația cu noua conducere a partidului?
Va candida la Primărie sau la Președinție?
Care sunt realizările în 3 ani de mandat la Primăria Capitalei?
Ce investiții se pregătesc pentru Capitală?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde Gabriela Firea, începând cu ora 13:00, la „Marius Tucă Show”. LIVE pe mediafax.ro și gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna