Primarul Ploieștiului spune că nu va da în 2013 și 2014 „pensia municipală” promisă în campanie

Primarul Ploieștiului spune că nu va da în 2013 și 2014 pensia municipală promisă în campanie
Primarul Ploieștiului, care anul trecut în campania electorală a promis tuturor pensionarilor din municipiu "pensie municipală" în valoare de 200 de lei, a afirmat că ajutorul bănesc nu va fi acordat nici anul acesta și nici anul viitor, întrucât nu a identificat în buget fonduri în acest sens.
Publicat: 08/04/2013, 18:37
Actualizat: 25/06/2013, 17:34

Primarul Ploieștiului, care anul trecut în campania electorală a promis tuturor pensionarilor din municipiu „pensie municipală” în valoare de 200 de lei, a afirmat că ajutorul bănesc nu va fi acordat nici anul acesta și nici anul viitor, întrucât nu a identificat în buget fonduri în acest sens.

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu (PSD), aflat la primul mandat, a declarat, luni, în ședința Consiliului Local în cadrul căreia s-a votat bugetul orașului, că „pensia municipală” pe care a promis-o pensionarilor ploieșteni în campania electorală pentru alegerile locale nu va fi acordată nici anul acesta și nici anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ședinței extraordinare a CL Ploiești, un consilier PDL a vrut să depună un amendament prin care bugetul să prevadă și sume pentru acordarea „pensiei municipale”, un ajutor social pe care primarul Bădescu l-a promis tuturor celor 62.000 de pensionari din municipiu.

În replică la amendamentul consilierului PDL, primarul Iulian Bădescu i-a cerut acestuia să precizeze care este sursa pentru alocarea acestei pensii, spunând că el nu a „reușit” să „identifice” sursa pentru alocarea ajutorului promis pensionarilor.

„Unde identificasem eu bani pentru pensia municipală acum vreo doi ani nu mai sunt. Așa că anul acesta și anul viitor chiar nu văd undeva vreo sursă ca să dăm pensia municipală”, a spus Iulian Bădescu.

El a justificat decizia de a nu acorda pensia promisă prin faptul că Primăria are de achitat către constructorul stadionului „Ilie Oană” sume mari pe care acesta le-a câștigat în instanță după finalizarea lucrărilor de refacere a stadionului.

În plus, Bădescu a spus că tot de la bugetul local trebuie achitați bani unor firme care au făcut reabilitarea termică a unor blocuri din oraș, contractele fiind semnate în mandatul fostului primar în baza unor promisiuni conform cărora municipiul Ploiești ar fi urmat să primească bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea blocurilor, sumele pentru care s-au încheiat contracte fiind mult mai mici decât cele promise.

La rândul său, consilierul PDL a răspuns: „Dacă identificam această sumă, fiți convins că poate promiteam și noi în campanie”.

În campania electorală pentru alegerile locale din 2012, candidatul USL la Primăria Ploiești, Iulian Bădescu, ales primar al municipiului, a trimis, prin poștă, pensionarilor din Ploiești „taloane de pensie municipală”, prin care le promitea acordarea, sub forma unei plăți lunare, a unui venit suplimentar în cuantum de aproximativ 200 de lei.

„Știm că există resurse pentru ca viața dumneavoastră să fie decentă și onorantă. În mandatul 2012 – 2016, Primăria Ploiești trebuie să vă acorde, sub forma unei plăți lunare, o sumă de aproximativ 200 de lei. Reprezentăm garanția unei conduceri competente și corecte a Ploieștiului și a județului Prahova. Vă rugăm să păstrați talonul de mai jos pentru a vă înscrie în iunie 2012, pe listele Primăriei pentru acordarea Pensiei Municipale”, scria pe talonul trimis tuturor pensionarilor ploieșteni.

Pe hârtiile trimise ca „talon de pensie municipală” se specifica faptul că aceste taloane sunt tipărite pentru USL Ploiești într-un tiraj de 70.000 de exemplare. La momentul la care aceste taloane au fost împărțite pensionarilor, distribuirea lor a stârnit reacții vehemente din partea PDL Prahova.

La alegerile locale, Iulian Bădescu a obținut cu 1.600 mai multe voturi decât fostul primar al Ploieștiului Andrei Volosevici (PDL).

În august 2012, Bădescu spunea că nu știe când va acorda „pensia municipală” în valoare de 200 de lei promisă vârstnicilor în campania electorală, adăugând că nu știe nici câți pensionari au depus cereri pentru a primi acest ajutor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×