Primul candidat PNL la sectoare care se delimitează de Marian Munteanu

Primul candidat PNL la sectoare care se delimitează de Marian Munteanu
Publicat: 19/04/2016, 17:08

„După evenimentele (…) la care am participat cu domnul Orban, când eram toți șapte puși în aceeași barcă, uniți în aceeași strategie de comunicare, este mai inteligent ca fiecare să își facă evenimentele, campania proprie și să își urmeze strategia, pentru că sunt multe lucruri care cer poziționări probabil diferite de cele ale candidatului de la Sectorul 1 sau de la Primăria Capitalei, mai ales în Sectorul 5”, a declarat pentru MEDIAFAX, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi, afirmând că sunt aspecte care îl apropie ideologic de Marian Munteanu, dar și aspecte care îl despart categoric.

Ovidiu Raețchi a afirmat că se apropie ideatic de Marian Munteanu în ceea ce privește lupta împotriva regimului comunist, însă, are o poziționare diferită cu privire la Holocaust și istoria mișcării legionare.

„Sunt lucruri care mă apropie ideatic de Marian Munteanu cum ar fi zona anti-comunistă, o anumită slăbiciune pentru democrația participativă modernă, dar sunt și lucruri care mă despart, eu fiind de altfel și parlamentar pentru Orientul Mijlociu, cu alte cuvinte cel care îi reprezintă în Parlament și pe românii care au fost victimele Holocaustului și care s-au întors în Israel”, a susținut Raețchi.

„Am văzut declarații (ale lui Marian Munteanu-n.r.) cu ani în urmă legate de utilitatea mișcării legionare, rolul ei pozitiv. Eu cred că mișcarea legionară a avut un rol integral negativ. În plan politic, mișcarea legionară nu a făcut decât să ucidă premieri, să ducă România în perioada scurtă în care a fost la guvernare alături de Antonescu în zona unui pogrom oribil care a făcut ca oamenii să fie atârnați în lanțuri la măcelării. Deci, nu văd nicio dimensiune pozitivă a mișcării legionare. De asemenea, cred că legea anti-legionară, inițiată de PNL, a fost o lege necesară și utilă nu o lege absurdă și antisemită cum a declarat domnul Marian Munteanu. Sunt câteva idei pentru care cred este bine ca fiecare să își urmeze propriul parcurs ideologic”, a mai afrmat candidatul PNL la primăria Sectorului 5.

Ovidiu Raețchi a criticat și declarația lui Marian Munteanu legată de Corneliu Zelea Codreanu, declarație făcută într-un interviu acordat MEDIAFAX. Întrebat dacă Zelea Codreanu a fost un criminal, așa cum îl reține istoria, Munteanu a spus că „nu știe” și că „justiția din România a spus că nu”. Raețchi a afirmat că nu există niciun dubiu legat de faptul că Zelea Codreau a fost asasin.”Domnul Munteanu nu știe dacă Zelea Codreanu a fost asasin, eu știu că a fost asasin pentru că a împușcat un om în public, prefectul de Iași, asumat, la vedere”, a spus Raețchi.

Liberalul a precizat prin delimitarea de Marian Munteanu nu urmărește să îl atace pe acesta, ci să le explice votanților săi care sunt pozițiile sale.

„Eu am fost departe de a-l ataca pe domnul Munteanu, am încercat mai degrabă să mă definesc pe mine în raport cu el și să îmi definesc propriul profil și să le explic eventualilor mei votanți care sunt pozițiile mele”, a spus Raețchi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii