Primul dezertor din PNL, după ruperea USL. „M-am înscris în PSD. Regret, dar cetățenii m-au ales să-i reprezint la putere”

Primul dezertor din PNL, după ruperea USL. M-am înscris în PSD. Regret, dar cetățenii m-au ales să-i reprezint la putere
Publicat: 28/02/2014, 19:18
Actualizat: 28/02/2014, 19:27

Senatorul PNL Ioan Deneș a anunțat, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Bistrița-Năsăud, că a decis să demisioneze din PNL și să se înscrie în PSD, motivând că cetățenii l-au ales să-i reprezinte „la putere”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul Ioan Deneș a făcut anunțul într-o conferință de presă la care au participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, miniștrii Eugen Teodorovici și Remus Pricopie, liderul PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și parlamentari PSD.

„După aproape 13 ani de activitate în PNL, astăzi a trebuit să iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic și ca senator al acestui județ, senator care am ajuns în Parlament în urma existenței USL, din care PNL, cu regret o spun, a hotărât să se retragă. Înainte de a fi validat pe listele USL, eu am avut o susținere importantă din partea a 19 primari din Colegiul 2 Senat, dintre care 17 sunt PSD. Niciodată, la deciziile importante, nu mi-am permis să iau hotărâri de unul singur, ci consultându-mă cu acești primari. În Delegația Permanentă a PNL, eu m-am abținut când s-a votat retragerea PNL de la guvernare după ce m-am consultat cu acești primari care reprezintă cetățenii în comunele unde au fost aleși. Drept urmare, am decis ca de azi (vineri – n.r.) să-mi dau demisia din PNL și să continui să reprezint Colegiul 2 Senat în calitate de membru PSD. Voi activa, începând de luni, în grupul PSD”, a declarat Ioan Deneș.

El a spus că a încercat să-și anunțe fostul președinte, pe deputatul PNL Stelian Dolha, lider PNL, cu privire la decizie, înainte de conferința de presă de la PSD, dar acesta nu i-a răspuns la telefon.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, liderul PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a spus că „nu e rău că se limpezesc apele în PNL”.

„E trist. Cu o zi înainte, la Delegația Permanentă PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș vorbea că e liberal adevărat, spunea câte sacrificii a făcut el pentru PNL și cât de liberal a rămas, iar a doua zi trece în barca PSD. Nu e rău că se limpezesc apele în PNL, acum vedem cine sunt liberali adevărați și care de fațadă. Cine nu e liberal adevărat, să plece. Cine nu crede în acest partid, în viitorul lui, să plece unde vrea. Să stai atâția ani în PNL, să ai anumite foloase de pe urma partidului, să devii parlamentar datorită PNL și apoi să pleci, să te dezici de partid, asta spune ceva despre caracterul unui om”, a afirmat Dolha.

El a adăugat că nu l-ar surprinde să fie o directivă a PSD către filialele din teritoriu pentru „a racola” parlamentari liberali.

Ioan Deneș a fost ales în Colegiul 2 Senat și a deținut funcția de vicepreședinte al organizației județene a PNL. El a mai deținut și funcții de consilier local la Beclean și consilier județean.

PNL acuză PSD că a trasat sarcini fiecărei filiale social-democrate să racoleze cel puțin câte un parlamentar liberal, precizând că aceste informații au fost confirmate de reprezentanți ai PNL care au fost contactați în acest sens.

Liderul PSD, Victor Ponta, aflat la Roma, susține că acuzațiile PNL privind racolarea de parlamentari liberali reprezintă doar o „poveste” și precizează că nu a discutat cu nimeni de așa ceva, adăugând că își dorește doar ca parlamentarii PNL să fie alături de proiectele Guvernului.

„Nu cred că parlamentarii PNL vor vota împotriva revizuirii Constituției și a descentralizării”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata