Primul ministru din Guvernul Cioloș care recunoaște că negociază cu USR pentru parlamentare: „Este un partid cu oameni curați”

Primul ministru din Guvernul Cioloș care recunoaște că negociază cu USR pentru parlamentare: „Este un partid cu oameni curați
Publicat: 13/10/2016, 13:41

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a vorbit despre intenția sa de a intra într-un partid politic, arătând că este o opțiune serioasă, dar care rămâne, totuși, pe planul al doilea, pentru că și-ar dori și să se întoarcă la viața liniștită pe care o ducea înainte să intre în guvern, dar și să continue proiectele începute.

„Oscilez între a mă întoarce la viața mea de dinainte, care era o viață mai degrabă liniștită, deși cu multă muncă, dar mai liniștită. Sunt mândru că am creat o organizație neguvernamentală care se descurcă foarte bine fără mine și unde oamenii ar vrea să mă întorc, sunt mândru de echipa pe care am lăsat-o acolo. Asta ar fi opțiunea A. Opțiunea B ar fi să fac tot ce depinde de mine pentru a continua nu numai proiectele de la Ministerul Fondurilor Europene, ci și proiectele în general ale acestui Guvern”, a declarat Ghinea într-un interviu pentru RFI.

Ministrul Fondurilor Europene s-a declarat„iritat” de informațiile care au apărut în spațiul public referitoare la discuțiile pe care le-ar fi purtat cu PNL și a ținut să clarifice că nu a vorbit nimic cu liberalii și că a auzit și el că ar fi fost sondat în interiorul partidului, dar că„n-a ieșit cum trebuie”.

„Infirm în același timp că aș fi avut discuții cu Partidul Național Liberal și asta este o chestie care mă irită că se discută în spațiul public despre mine, fără să mi se ceară părerea, un telefon, domnule, discuți cu PNL-ul? Vă spun clar, nu am discutat cu Partidul Național Liberal. Am auzit că m-au sondat, spune domnul Bușoi că n-am ieșit cum trebuie. Prostii! Nu a fost nici o discuție între mine și Partidul Național Liberal pe acest subiect. Au fost două discuții cu Uniunea Salvați România și dacă ajungem împreună la concluzia că putem pune umărul tot împreună, pentru ca proiectele acestui Guvern să continue, atunci va ieși ceva, posibil și cu mine, posibil și cu alți miniștri”, a adăugat Ghinea.

Acesta a spus, de altfel, că singurul partid cu care poate să discute despre candidatura la parlamentare este USR, formațiunea care susține că Guvernul tehnocrat a făcut și lucruri bune și care este dispusă să continue reformele și după scrutinul din 11 decembrie.

„Vă confirm faptul că au existat discuții cu Uniunea Salvați România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue. Într-o lume politică în care a devenit o modă să iei în derâdere tehnocrații, există acest partid cu oameni curați și care spune nu, dimpotrivă, oamenii ăștia au început ceva bun și ar trebui să continuăm. Dat fiind că ei spun asta, au existat discuții cu ei”.

Ghinea a preciat, totuși, că o astfel de decizie trebuie luată cu foarte multă responsbilitate, pentru că înscrierea într-un partid ar însemna, automat, plecarea din Guvernul tehnocrat, după cum s-a discutat cu premierul Cioloș. Ministrul a anunțat că va face publică hotărârea finală în două-trei săptămâni.

„Eu și alți colegi de-ai mei suntem rupți în fața perspectivei, pentru că orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare, premierul Dacian Cioloș a fost foarte clar în această privință și este și o decizie absolut normală, premierul a spus vă încurajez să faceți acest pas, dar odată făcut acest pas trebuie să vă retrageți din Guvernul tehnocrat independent pe care îl conduc (…). Și atunci și eu și alți colegi ai mei care au avut asemenea discuții cu Uniunea Salvați România oscilăm între a mai folosi cele două-trei luni pentru a finaliza niște proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supraviețuirea mai mare a întregului proiect. Decizia asta, care nu este o decizie deloc ușoară, toți suntem într-un fel de efervescență a deciziilor bune pe care putem să le mai luăm încă, deci decizia asta care nu este ușoară va fi luată în următoarele două-trei săptămâni și apoi ne liniștim”, a încheiat Ghinea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...