Primul ministru din Guvernul Grindeanu care DEMISIONEAZĂ din cauza ordonanței Iordache. Jianu: „România nu merită ce i se întamplă acum”

Primul ministru din Guvernul Grindeanu care DEMISIONEAZĂ din cauza ordonanței Iordache. Jianu: „România nu merită ce i se întamplă acum
Publicat: 02/02/2017, 09:04

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!”, scrie Jianu pe Facebook.

Ministrul susține că în acest moment este vorba de „un război” pe care îl vrea cât mai repede oprit și că în „prezenta guvernare sunt oameni care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri”.

„Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!! Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciuna. România nu merită ce i se întamplă acum, românii nu merita ce li se întamplă acum!”

„ Am pregătit acest mesaj înca din seara celebrei ședințe de guvern, am amânat însa decizia sperând că gândul bun sau macar presiunea strazii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a îsi repara ,eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au facut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, încheie Jianu.

Peste 100.000 de persoane au participat miercuri seară la protestul organizat în Piața Victoriei din Capitală, nemulțumiți de decizia Guvernului privind modificarea Codurilor Penale prin Ordonanță de Urgență. Manifestația s-a încheiat înainte de miezul nopții, după ce un grup de ultrași au început să arunce cu torțe, petarde și sticle incendiare în jandarmi. În urma incidentelor patru persoane au fost rănite și au ajuns la spital. Este vorba despre doi jandarmi și doi protestatari. Aceștia sunt în afara oricărui pericol, potrivit declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 20 de ultrași violenți au fost reținuți de Jandarmerie. În total, în toată țara au protestat aproximativ 300.000 de persoane, aceasta fiind cea mai mare manifestație a populației din România ultimilor ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase