PRIMUL primar de mare oraș care schimbă partidul după intrarea în vigoarea a ORDONANȚEI TRASEIȘTILOR: „M-a trădat propriul partid”

Redactor:
Sorina Ionașc
PRIMUL primar de mare oraș care schimbă partidul după intrarea în vigoarea a ORDONANȚEI TRASEIȘTILOR: „M-a trădat propriul partid”
PRIMUL primar traseist. Marius Stan acuză PNL de trădare

Primarul municipiului Galați și fost președinte al clubului de fotbal Oțelul Galați este primul edil important care a făcut trecerea de la un partid la altul. Membru PNL, ales primar pe listele USL, Marius Stan reclamă faptul că nu se mai regăsește în propriul partid și de doi ani „stă și suferă”, motiv pentru care a ales să se înscrie în UNPR.

Potrivit Digi24, primarul Galațiului a rupt legătura cu PNL de aproape un an, refuzând inclusiv să mai intre în sediul partidului, spunând că nu a fost sprijinit de conducerea organizației locale.

„Eu ar trebui să fiu cel mai bucuros. Am avut doi ani de zile în care m-a trădat propriul partid. Și atunci vine întrebarea firească și normală care e menirea mea să stau aici să sufăr, să mă chinui și să nu fac nimic sau să mă orientez de așa manieră încât să am majoritate în Consiliu, astfel încât proiectele importante pentru noi să treacă”, a declarat Stan, adăugând că nu el a schimbat tabăra politică, ci PNL.

În plus, edilul și-a declarat prietenia bună pe care o are cu președintele UNPR, Gabriel Oprea.

„Am un prieten foarte bun printre politicieni și cred că va cumpăni foarte mult acel personaj. E în Guvern, într-o funcție foarte înaltă și e și vicepremier. Domnul Oprea. Și de aici a pornit și viitoarea mea acțiune pentru lupta care se va da în noiembrie. Plec la UNPR. E prietenul meu domnul Oprea, mă bazez pe sprijinul lui”, a mai spus Stan.

Ordonanța traseiștilor a fost publicată marți în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, aleșii locali au la dispoziție 45 de zile în care trebuie să declare din ce partid vor să facă parte, putând schimba barca politică fără să-și piardă mandatul.

 

Inchide