Primul PSD-ist care confirmă că Firea are dreptate. „Găsesc zece mii de motive pentru care ceea ce s-a stabilit nu se poate face”

Primul PSD-ist care confirmă că Firea are dreptate. „Găsesc zece mii de motive pentru care ceea ce s-a stabilit nu se poate face
Publicat: 05/03/2018, 16:42

„După ce a devenit oficială discuția despre alegeri și s-a votat că vor fi alegeri, o să avem o întâlnire cu președinții de organizații de pe zonă și vom stabili cine va reprezenta zona”, a răspuns Tudose, întrebat dacă va candida la Congres.

Acesta a adăugat că nu îl interesează funcția de președinte executiv. În ceea ce privește modificarea statutului, Tudose a precizat că aceasta poate fi de bun augur. „În primul rând, că nu mai e un război în toată țara. Vor fi alegerile, cred eu, mult mai liniștite. Adică, șase județe sunt în stare să pice de acord cu cine să-i reprezinte”.

Întrebat dacă crede că este nevoie ca Dragnea să ceară un vot de încredere la Congres, fostul premier a răspuns: „Nu, nu s-a pus problema. Nu există noțiunea asta de vot de încredere, în primul rând”.

În privința criticilor aduse de Gabriela Firea, care a susținut că Guvernul i-a pus bețe în roate, Tudose a precizat că aceasta s-a referit la toate Guvernele și că are dreptate.

„Confirm și eu că are dreptate. La nivel de primar general, la nivel prim-ministru, la nivel de miniștri, am reușit să ne întâlnim și să picăm de acord și abia apoi apar tot felul de organisme, de funcționari, care găsesc zece mii de motive pentru care ceea ce s-a stabilit și e și în programul de guvernare, e de bun-simț să facă, nu se pot face sau durează 10-15-20 de ani”, a precizat Mihai Tudose.

Solicitat să comenteze cererea ministrului Justiției de revocare a șefei DNA, Tudose a spus: „De ce mă puneți pe mine să comentez ce spun alții?”.

Primarul general al Capitalei, GabrielaFirea, a declarat, luni, înainte de ședința CEx PSD, că ia în calcul să candideze pentru un post de vicepreședinte al PSD, însă amenință că dacă proiectele Capitalei nu vor fi duse la îndeplinire într-un timp rezonabil, va demisiona din funcțiile politice.

„Îmi voi da demisia din toate funcțiile politice și rămân simplu membru de partid. (..) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcțiile politice. Am stabilit cu doamna Dancilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Drganea. Nici președintele (n.r.Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere și zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susținearea colegilor de la Bucureși și a organizației de femei, voi candida pentru un post de vicepreședinte național. Dacă aceste termne sunt depășite nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia”, a declarat GabrielaFirea.

De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susținând că sunt oameni în ministere care „pun bețe în roate” proiectelor Municipalității.

„Aș dori să aflu motivele pentru care sunt puse bețe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru”, a completatFirea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete