Primul PSD-ist pe care Cioloș vrea să-l dea în judecată după ce a spus că fostul premier a fost finanțat de Soros

Primul PSD-ist pe care Cioloș vrea să-l dea în judecată după ce a spus că fostul premier a fost finanțat de Soros
Publicat: 11/07/2017, 17:57
Actualizat: 12/07/2017, 09:50

Reacția dură a fostului premier vine după afirmațiile făcute de Eugen Nicolicea conform cărora tehnocrații, inclusiv fostul premier, au fost finanțați de miliardar. „Eu cred că de câte ori dl Dragnea și ai lui îl pomenesc pe dl Soroș, spun, de fapt, următoarele: „Iar am dat cu oiștea-n gard! Oamenii își pun întrebări și nu ne mai votează! Repede, băgați povestea cu Bau-Bau!. Fantezii și povești cu conspirații și forțe oculte, de ținut oamenii ocupați cu orice altceva decât cu minciunile și eșecurile lor.”, a scris Cioloș pe Facebook.

Fostul premier consideră că, în urma scandalului politic ,,penibil” pentru PSD care și-a dat jos propriul guvern, dar și a nerealizărilor din program, partidul caută un țap ispășitor. ,,Atunci, încep poveștile cu Bau-Bau”.

,,După numai șase luni de la alegeri, coaliția PSD-ALDE și-a înscăunat al doilea guvern, dar a repus în funcții mai toți miniștrii pe care i-a dat jos pentru incompetență. Un scandal politic penibil pentru PSD, cu costuri uriașe pentru credibilitatea României. Ziariști independenți sunt hărțuiți pentru că au îndrăzneala să cerceteze afacerile mai marilor politici. Finanțele țării sunt în pericol. Bursele medicilor rezidenți dispar miraculos. Creșterile salariale anunțate nu pot fi aplicate. Magnificele promisiuni făcute în campania electorală sunt în… pom. Pe scurt, nici măcar membrii PSD nu mai cred în propriul program de guvernare. Aceasta este realitatea pe care PSD se străduiește să o facă uitată. Atunci, încep poveștile cu Bau-Bau. Un Bau-Bau mare, urât și puternic, care vrea să le facă rău, care-i urmărește, care nu le dă pace pe culoarele Parlamentului și nu-i lasă pe bravii lideri PSD să facă lucrurile minunate pe care le-au promis… Nu vă temeți de Bau-Bau, domnilor!”, a încheiat fostul premier.

Președintele PSD Liviu Dragnea a adus de nenumărate ori în discuție numele lui George Soros, acuzând că omul de afaceri este vinovat de unele situații tensionate din țară, precizând inclusiv că ar fi fost în spatele protestelor masive anti-PSD, de după adoptarea OUG 13

De asemenea Dragnea a repetat, duminică seara, că totul pleacă de la Soros și de la răul pe care miliardarul vrea să îl facă României. În acest context, liderul partidului a negat că ar avea afaceri în Brazilia și a susținut că nu are nicio legătură cu ancheta DNA legată de Brazilia, aruncând din nou vina pe omul de afaceri de origine maghiară.

„Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia pentru că nu am afaceri în Brazilia, nu am nicăieri și nu am făcut nicăieri nicio infracțiune”, a spus Dragnea.

„În ultimele luni am avut poziții destul de dure și le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros și îi transmit și acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, a spus Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu premierul Tudose de luni, Dragnea a fost întrebat ce are omul de afaceri George Soros cu el. „Asta e o întrebare la care aș vrea să am răspuns, nu știu, dar ceva e. Pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin aceste informații. Nu prea mai cred în coincidențe. Nu-mi dau seama”, a precizat liderul PSD.

În același context premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după ședința coaliției PSD-ALDE, că este „evident” că miliardarul George Soros are interesul ca, destabilizându-l pe Liviu Dragnea, să destabilizeze partidul, coaliția de guvernare, Executivul de la București și, în final, România.

„Nu cred că e vorba de o persoană neapărat. Domnul Dragnea este președintele partidului. Evident că destabilizând președintele partidului, destabilizezi și partid, și coaliție de guvernare, și guvern și evident țara”, a declarat Mihai Tudose.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?