Pro România a devenit membru al Partidului Democrat European

Redactor:
Andrei Ilinca
Pro România a devenit membru al Partidului Democrat European
Reprezentanții Pro România au anunțat, marți într-un comunicat de presă, că a devenit membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, înființat în 2004 ca reacție la influența crescândă a partidelor eurosceptice.

„PRO România a devenit, de astăzi, membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, după ce a avut statut de observator. Victor Ponta și Sorin Cîmpeanu sunt prezenți astăzi, la Paris, la ședința Partidul Democrat European (EDP)”, arată reprezentanții Pro România într-un comunicat de presă, remis marți, Mediafax.

Partidul Democrat European a fost inființat în 2004, ca răspuns împotriva partidelor eurosceptice din cadrul instituțiilor europene.

„Schimbarea statutului s-a produs în urma votului din cadrul Partidului Democrat European. Partidul Democrat European (EDP), înființat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formațiune politică ce are o doctrină de centru și este în favoarea integrării europene. EDP a fost fondat ca reacție la influența crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituțiilor europene și a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinațional de centru.”, mai arată sursa citată.

Din 2004, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), denumit Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa.

„Conform definiției date chiar de unul dintre fondatorii formațiunii politice europene, François Bayrou, EDP este un partid pentru oamenii care nu sunt nici conservatori, nici socialiști. De la începutul celui de-al șaselea Parlament European, din 2004-2009, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), numit Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa”, potrivit sursei menționate.

Cu toate acestea, cele două partide politice europene rămân entități separate, deși deputații acestora continuă să stea împreună.

„Deși deputații ALDE și EDP continuă să stea împreună, în același grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entități separate. Conform statutului, Partidul Democrat European se definește ca o mișcare politică transnațională, care intenționează să construiască o democrație europeană fixată în valorile comune ale libertății, solidarității și educației”, conchid reprezentanții Pro România, în comunicatul de presă.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide