Proiectul lui Antonescu: Minimalizarea Holocaustului se va pedepsi cu închisoarea, vor fi interzise simbolurile și organizațiile cu caracter legionar

Redactor:
Cristian Andrei
Proiectul lui Antonescu: Minimalizarea Holocaustului se va pedepsi cu închisoarea, vor fi interzise simbolurile și organizațiile cu caracter legionar
Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat că va depune o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob cerea fascist nazist prin care „minimalizarea Holocaustului" se va pedepsi cu închisoarea. Antonescu a ales să facă acest anunț astăzi, deoarece mâine se comemorează ziua Holocaustului în România.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat că va depune o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob prin care „minimalizarea Holocaustului” se va pedepsi cu închisoarea. De asemenea, vor fi interzise simbolurile și organizațiile cu caracter legionar. Antonescu a ales să facă acest anunț astăzi, deoarece mâine se comemorează ziua Holocaustului în România.

„Între faptele, simbolurile și organizațiile interzise vor fi introduse și acelea cu caracter legionar pentru a ține cont de o realitate istorică. Această referire este perfect justificată de politica rasială promovată între septembrie 1940 și ianuarie 1941 de guvernarea legionară, de atrocitățile comise la adresa cetățenilor de origine iudaică și nu numai. Totodată se introduce în lege și o definiție dată Holocaustului pe teritoriul României astfel încât această să introducă și persecuția sistematică și anihilarea evreilor sprijinită de autoritățile și instituțiile statului român pe teritoriile administrate de acestea în perioada 1940 – 1944″, a declarat deputatul PNL, George Scutaru, co-inițiator al proiectului de lege, care a adăugat că proiectul este realizat în colaborare cu Institutul „Elie Wiesel”.

Crin Antonescu a precizat că va cere o procedură de urgență în Parlament pentru această inițiativă.

Întrebat dacă afirmațiile ministrului delegat Dan Șova, care a declarat că evreii nu au avut de suferit în România, afirmație asupra căreia a revenit ulterior, ar intra sub incidența noii legi, Antonescu a răspuns că da.

Liderul PNL a subliniat că recitarea unor poezii ale unor autori cu afinități legionare sau legionari nu intră sub incidența legii.
 

Inchide