Promisiunile USL, la început de campanie: „Pensiile vor fi indexate, medicamentele compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei”

Promisiunile USL, la început de campanie: Pensiile vor fi indexate, medicamentele compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 29/07/2014, 19:07

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, la Deva, la lansarea candidaturii sale pentru Senat, că pensiile vor fi indexate în 2013, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrică.

„Începând cu 2013, după mulți ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la sută pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, și un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că știți că de la anul se liberalizează prețul la energie. De asemenea, ne-am propus ca în următorii patru ani toți copiii noștri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în școli. Nu i-am uitat nici pe veterani și eu sper chiar ca până la sfârșitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puțini și trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă”, a afirmat ministrul Muncii, citat de Mediafax.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

În discursul rostit în sala mare a Casei de Cultură „Drăgan Munteanu” din Deva, în fața a aproximativ 1.000 de membri USL, Mariana Câmpeanu a anunțat că între prioritățile USL se numără crearea de locuri de muncă, o parte dintre acestea urmând să fie dezvoltate prin continuarea programului de construcție a mai multor minihidrocentrale pe râul Strei.

„Județul Hunedoara este privilegiat deoarece va beneficia de fonduri pentru investiții, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă. Se vor construi patru microhidrocentrale, adică se vor crea mii de locuri de muncă acolo și pe industria orizontală”, a declarat ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a arătat că în perioada guvernării USL a crescut indemnizația pentru copii, au fost reîntregite salariile bugetarilor, s-au redeschis spitale și au fost create condițiile pentru rezolvarea problemelor legislative apărute în ceea ce privește grupele de muncă speciale.

La finalul discursului său politic, candidatul USL pentru Colegiul senatorial 3 Deva-Hunedoara-Hațeg i-a îndemnat pe participanți: „Să nu vă lăsați păcăliți și înșelați” de celelalte partide și alianțe.

La Deva, odată cu Mariana Câmpeanu, și-a lansat candidatura pentru Colegiul de deputați 6 Deva-Cârjiți deputatul Bogdan Țâmpău.

„USL are un program concret, realizabil, pentru revizuirea și revitalizarea economiei, susținerea clasei de mijloc și a micilor întreprinzători. Iar stimularea clasei de mijloc este singura soluție de a crea o prosperitate sustenabilă. Creșterea taxelor pentru a plăti datoriile Guvernului nu micșorează sărăcia, dimpotrivă, o adâncește. De aceea, noi, USL, ne asumăm reducerea generală a impozitării, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de muncă, reducerea costului muncii”, a afirmat deputatul Bogdan Tâmpău.

După lansarea candidaturii la Deva, ministrul Muncii a mers la Hunedoara, la lansarea candidaturii pentru Colegiul de deputați 7 Hunedoara a femeii de afaceri Eleonora Carmen Hărău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase