Propunere PSD: Conflictul de interese și incompatibilitatea se prescriu în termen de trei ani

Propunere PSD: Conflictul de interese și incompatibilitatea se prescriu în termen de trei ani
Publicat: 21/12/2017, 13:31
Actualizat: 21/12/2017, 14:11

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu și este susținută de alți 102 parlamentari de la PSD, Florea Damian (neafiliți) și Furic Iarco (minorități).

Propunerea conține un singur articol care are următorul cuprins: „Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârșirii lor”.

Inițiatorii propun, potrivit expunerii de motive, introducerea unui termen de prescripție a faptelor ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate având în vedere că „și în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituție juridică, mai precis prescripția răspunderii penale”.

„De asemenea, nu este nici moral și nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea iÌ‚n exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Rădulescu a precizat, pentru MEDIAFAX, că susține în continuare proiectul referitor la conflictul de interese și incompatibilități, spre deosebire de cel referitor la șefii de parchete, pe care nu îl mai susține.

40 parlamentari PSD, printre care și Cătălin Rădulescu, au depus, tot joi, la Camera Deputaților un proiect de lege care prevede ca șefii de parchete, precum și șefii Înaltei Curți de Casație și Justiție să fie numiți și revocați de Senat.