Propunerile de interimari făcute de Dăncilă: Suciu la Justiție, Leș la Interne și Teodorovici vicepremier / Propunerile i-au fost trimise lui Iohannis / Tomac reacționează: Guvernul este în moarte clinică

Propunerile de interimari făcute de Dăncilă: Suciu la Justiție, Leș la Interne și Teodorovici vicepremier / Propunerile i-au fost trimise lui Iohannis / Tomac reacționează: Guvernul este în moarte clinică
Publicat: 04/10/2019, 18:02

Tomac reacționează după anunțul lui Dăncilă: Propunerile de interimari, profund neconstituționale. Guvernul este în moarte clinică

Președintele PMP Eugen Tomac a afirmat, vineri, pentru Mediafax, că propunerile de miniștrii interimari trimise la Cotroceni sunt profund neconstituționale. El a adăugat că Daniel Suciu nu are nici măcar Facultatea de Drept sau experiența necesară pentru a conduce Ministerul Justiției.

„Propunerile pentru ministerele Educației și Internelor sunt profund neconstituționale. Articolul 107, aliniatul 4 din Constituție spune clar că interimatele sunt de maximum 45 de zile. Or, PSD a avut deja interimari pe funcțiile respective. Deci, Președintele și să vrea nu poate să-i numească pe Leș și Hurduc la Interne, respectiv Educație. În ceea ce privește nominalizarea de la Justiție, evident că nu e bun Daniel Suciu. Nu are nici măcar Facultatea de Drept. El este licențiat în științe politice și a fost jurnalist înainte. Propunerea sa este o încercare a Vioricăi Dăncilă de a-i mulțumi pe baronii PSD din Ardeal, în special pe Radu Moldovan, inventatorul lui Suciu.”, a declarat Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Citește continuarea…

Viorica Dăncilă i-a trimis lui Klaus Iohannis cele patru propuneri noi de interimari-surse

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, președintelui Klaus Iohannis, noile propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la Interne, Nicolae Hurduc la Educație și Eugen Teodorovici vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse din partid, pentru Mediafax.

„Propunerile au fost deja trimise”, au declarat surse din PSD pentru Mediafax.

Știre inițială

Viorica Dăncilă urmează să îi trimită președintelui Klaus Iohannis noi propuneri de interimari. Gabriel Leș e propunerea premierului pentru interimatul la Interne, iar Daniel Suciu pentru interimatul la Justiție. Ministrul Cercetării Nicolae Hurduc e propunerea pentru interimatul la educație, au afirmat surse din partid, pentru Mediafax.

Totodată, Viorica Dăncilă îl propune pe Eugen Teodorovici să preia interimatul la portofoliul de vicepremier pe probleme economice, arată sursele citate.

Liderul PSD a transmis zilele acestea mai multe mesaje pe Facebook, unde a precizat că Iohannis încalcă Constituția și că trebuie să numească interimarii, potrivit deciziei CCR.

Curtea Constituțională arată, în motivarea deciziei luate, că există în continuare un conflict juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, șeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare al ministrului Justiției Ana Birchall.

CCR a decis pe 18 septembrie că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, precum și pe cele de numire a miniștrilor interimari. Șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor.

Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției.

Totodată, șeful statului trebuie să îi numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Când ajunge ciclonul în România! Meteorologii declară că valul de aer rece aduce lapoviță și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Noi reguli pentru ITP. Președintele Iohannis a promulgat legea
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Monica a lăsat în urmă lacrimi de durere! Mărturiile șocante ale mamei îndoliate, care și-a...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
De ce nu mai vor copiii lui Alin Oprea să știe de el: "Și eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Erupție monstruoasă pe suprafața Soarelui! Cea mai puternică din ultimii 5 ani
×