Proteste în București. Iohannis a ieșit să vorbească cu manifestanții de la Cotroceni: „Suntem cu toții români”

Publicat: 08/02/2017, 22:35

Câteva mii de persoane s-au strâns, miercuri seara, în Piața Victoriei din Capitală, pentru a protesta a noua zi consecutiv față de acțiunile Guvernului din ultima perioadaă. Circulația pe străzile din zonă a fost restricționată. Oamenii au venit cu lopeți, deszăpezind Piața Victoriei.

În Piața Victoriei din Capitală s-au strâns și marți seară peste două mii de oameni, aceștia protestând față de modificările din domeniul penal, în condițiile în care Ministerul Justiției a anunțat, luni, că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea codurilor penale.

Manifestanții au scandat „Demisia”, „Zi de zi aici vom fi!”, „Jos, jos guvernul mincinos” sau „Jos trădătorii și infractorii!”.

Câteva zeci de persoane s-au adunat, miercuri seară , pentru a patra zi consecutiv în fața Palatului Cotroceni arătându-și susținerea față de guvernul Grindeanu și cerând demisia lui Klaus Iohannis.Șeful statului a descins pentru câteva minute printre protestatari. Aceștia au huiduit în continuu, strigând „Demisia! Dati-vă demisia!”

„Ați împărțit țara asta în două”, i-a strigat un bărbat din primul rând. „Eu zic să terminăm pentru astăzi că-i prea rea vreme”, a spus șeful statului.

„Ce ați căutat în Piața Victoriei? Ce noi nu suntem români?”, i-a cerut același protestatar socoteală șefului statului. „Suntem cu toții români”, i-a răspuns președintele, după care a plecat.

„Să respecte votul nostru. De aia am venit aici, ca să ne respecte votul”, a declarat un bărbat venit în fața Palatului Cotroceni la proteste.

„Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în fața Palatului Cotroceni. Înțeleg să îmi exercit mandatul de președinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opțiunile lor. Este absolut firesc să existe diferențe de păreri și puncte de vedere și este dreptul fiecărui cetățean de a-și face cunoscute convingerile, în mod pașnic și civilizat”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce s-a dus să vorbească cu protestatarii care îi cereau demisia în fața Palatului Cotroceni.

Administrația prezidențială le-a trimis ceai cald protestatarilor, însă aceștia l-au refuzat.

A noua zi de proteste în Piața Victoria

Protestele prin care oamenii își manifestă nemulțumirea față de guvernul Grindeanu au continuat, miercuri seara, în Piața Victoriei. Sute de oameni au început manifestația deszăpezind Piața, aceasta fiind a noua zi de proteste.

Oamenii au venit cu lopeți, deszăpezind Piața Victoriei.

În Piața Victoriei din Capitală s-au strâns și marți seară peste două mii de oameni, aceștia protestând față de modificările din domeniul penal, în condițiile în care Ministerul Justiției a anunțat, luni, că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea codurilor penale.

Manifestanții au scandat „Demisia”, „Zi de zi aici vom fi!”, „Jos, jos guvernul mincinos” sau „Jos trădătorii și infractorii!”.

Proteste și la Cluj, Sibiu și Iași

Peste 1.600 de persoane protestează, miercuri seara, în cea de-a noua zi de mitinguri de după adoptarea OUG 13, la Cluj-Napoca, Sibiu și Iași. Mulți dintre participanții la protestul de la Sibiu au venit cu biciclete și spun că vor porni în marș pe străzile

Peste 700 de persoane participă, miercuri seara, la Cluj-Napoca, la un nou protest împotriva Guvernului Grindeanu, printre care și o bunică, alături de doi nepoți gemeni, care au o pancartă cu mesajul pentru policicieni „Ce exemplu voi ne dați, dacă mințiți și furați”.

Participanții la protest s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor steaguri tricolore și afișe pe care scrie „Chiar dacă vă supărați, nu vă lăsăm să furați”, „Poate scăpați, dar n-o să vă puteți ascunde”, „PSD lasă-ne, du-te în URSS”, „Oamenii gospodari încep curățenia de primăvară”.

Oamenii scandează „România trezește-te”.

Printre manifestanți se află și o bunică alături de doi nepoți gemeni, Andreea și Andrei, în vârstă de 10 ani, cu care a venit aproape în fiecare seară în Piața Unirii, copiii având un afiș cu mesajul „Ce exemplu voi ne dați, dacă mințiți și furați”.

„Am venit cu nepoții, am ieșit ca la Revoluție, iar acum nu mă las până nu cade Guvernul. Mă nemulțumește faptul că cei de la putere fură cu legea în mână, vrem în fruntea țării oameni drepți și cinstiți, nu hoți ca cei de la guvernare”, a spus bunica Susana.

Nepoata sa, Andreea, a spus că a venit și ea în Piața Unirii pentru ca oamenii mari care conduc țara să nu mai facă „legi proaste”.

În Piața Unirii este amplasată și o scenă unde clujenii prezenți pot să își expună punctele de vedere față de situația din țară.

Aproximativ 700 de persoane protestează și în Piața Mare din Sibiu, cerând demisia Guvernului și a președintilor celor două Camere ale Parlamentului.

Protestatarii au steaguri tricolore, vuvuzele și pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Mulți dintre cei prezenți au venit cu biciclete și spun că vor porni într-un marș pe străzile centrale ale orașului.

Protestatarii striga „Rezistăm”, „Hoții, hoții”, „Demisia” și „Jos Guvernul”.

La Iași s-au adunat în Piața Unirii doar aproximativ 200 de persoane, chiar dacă în oraș ninge de câteva ore și sunt minus 8 grade Celsius.

Oamenii au cu ei tricolorul, steagul UE și al SUA. De asemenea, protestatarii ieșeni au ieșit în Piața Unirii cu ceai cald și cești.

Ieșenii au pancarte cu mesaje precum „Rezist”, „În democrație hoții stau la pușcărie”, „Dragnea e ciuma roșie” și „Nu mai furați”.

Câteva zeci de oameni au ieșit să protesteze și în alte orașe din țară, precum Alba Iulia, unde 40 de persoane au scandat „Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindean

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie