PSD atacă „taxa pe Soare” a ministrului Energiei. „Popescule, ești dator cu răspunsuri!”

PSD atacă „taxa pe Soare” a ministrului Energiei. „Popescule, ești dator cu răspunsuri!”
PSD atacă „taxa pe Soare” a ministrului Energiei. „Popescule, ești dator cu răspunsuri!” / Sursa FOTO: https://www.psd.ro/
Publicat: 04/12/2022, 17:41

Partidul Social Democrat, prin purtătorul de cuvânt Radu Oprea, critică ordonanţa de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, adoptată de Guvern la iniţiativa Ministerului Energiei, condus de Virgil Popescu.

„Energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare”, afirmă social-democrații.

PSD: „De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?”

„O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce? De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deşi în textul directivei există sintagma «Statele membre pot să taxeze…»? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare? Asta în timp ce europarlamentarii PSD propun şi primesc aprobarea comisiei ITRE din Parlamentul European pentru simplificarea procedurilor şi aprobărilor pentru instalarea parcurilor fotovoltaice cu putere mai mică de 50 kW”, scrie într-o postare pe Facebook Radu Oprea.

„Popescule, eşti dator cu multe răspunsuri, dar pe acesta trebuie să-l dai foarte repede pentru că în 2027 se închide Reactorul 1 de la Cernavodă şi nu ai ce să pui în locul celor 700 MW! Energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare” – Radu Oprea

Reamintim că marți, 229 noiembrie, Guvernul Ciucă a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase