PSD criticat de liderii PPE. Schneider: Dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist. Lopez: Guvernul e un eșec

PSD criticat de liderii PPE. Schneider: Dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist. Lopez: Guvernul e un eșec
Publicat: 16/03/2019, 11:44
Actualizat: 12/04/2019, 15:25

„E de departe cel mai mare eveniment pe care l-am produs în această campanie. Practic este un exemplu România pentru noi toți. Nu acest guvern, nu socialiștii de aici. Este un eșec. Nu aceasta e imaginea României. Imaginea României este aici, modestia, oameni care muncesc din greu. Diaspora românească este un exemplu pentru Spania și a ajutat foarte mult România. Mulțumesc și președintelui PNL, Ludovic Orban. Aceste zile am discutat cu el și ce plăcere mai mare poate fi decât să vorbești cu un politician care își asumă răspunderea. Conversațiile României au fost despre viitorul României. El m-a întrebat despre infrastructura din Spania, despre proiecte Am spus că în țara noasteă sunt nemulțumiți că se construiesc prea multe autostrăzi și aici protestează că nu se fac deloc. Este ridicol”, a afirmat Antonio Lopez, la Summitul PPE de la Romexpo.

Secretarul general al PPE le-a mulțumit candidaților PNL la europarlamentare și în special jurnalistului Rareș Bogan, cel care deschide lista partidului la alegerile pentru PE.

„Pentru că sunteți cei mai buni, știu că acum viitorii mei colegi de le lista europeană, Rareș Bogdan este cap de listă. Rareș mulțumesc foarte mult că ai făcut acest pas pentru a ajuta România și poporul român”, a mai spus Lopez.

La rândul său, Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, a spus că dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist, de birocrația sufocantă și lipsa alocărilor pentru autoritățile regionale și locale.

„E vorba despre forța noastră, a politicienilor, a aleșilor care reprezintă toate palierele de guvernare. E vorba de încrederea cetățenilor în liderii politici. E vorba despre subsidiaritatea și solidaritate. E vorba despre PPE. Am adunat așteptările cetățenilor și l-am inclus în manifestul local și regional al PPE. Puteți fi mândri pentru că aveți o țară care are o istorie foarte interesant, peisaje superbe și oameni cu inimă largă foarte implicați în UE. De când ați aderat la UE ați reușit să înregistrați progrese importante. Dar dezvoltarea dumneavoastră a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist, de către birocrația sufocantă și de refuzul de a aloca suficienți bani autorităților locale și regionale. Comunitățile locale nu să fie abuzare de un grup mic de indivizi care au interese. Viața românilor trebuie să se îmbunătățească cu ajutorul investițiilor. Aceste investiții pozitive nu sunt mereu vizbile cetățenilor, de aceea trebuie să comunicăm mai bine care este valoarea adăugată pe care acestea le aduc cetățenilor. Trebuie să continuăm cu un buget puternic al UE după 2020 pentru a reduce decalajele între părțile mai bogate și mai sărace din UE”, a declarat Michael Schneider.

Oficialul european a vorbit și în limba română, citându-l pe Ion I.C. Brătianu, care s-a adresat Parlamentului în decembrie 1919.

„«Sunteți domnilor, reprezentanții unui popor care este mândru și poate fi mândru de trecutul său si care trebuie să aibă mereu încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiți cât de modești pentru persoana dumneavoastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați». Sper să urmați cuvintele înaintașului dvs Ion I.C. Brătianu, părintele fondator al PNL”, a conchis Schneider.

Summitul PPE al liderilor locali și regionali se desfășoară, sâmbătă la Romexpo, unde sunt 3.200 de participanți. Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, la invitația PNL, urmând să țină un discurs de la ora 12.00. La reuniunea mai participă, președintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber și directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

De asemenea sunt prezenți și candidații PNL la europarlamentare, inclusiv Rareș Bogdan, realizatorul TV care deschide lista partidului la alegerile europene din 26 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului