PSD face din preoți agenți electorali pentru Ponta: „Am vorbit cu toți popii. În fiecare biserică, un om trimite un SMS. La fiecare secție de votare, să văd doi oameni. Să fie directori de școli, poștașul din sat”

Redactor:
Sorina Ionașc
PSD face din preoți agenți electorali pentru Ponta: „Am vorbit cu toți popii. În fiecare biserică, un om trimite un SMS. La fiecare secție de votare, să văd doi oameni. Să fie directori de școli, poștașul din sat”
Mobilizare masivă a PSD pentru turul II. "La fiecare secție de votare vreau să văd doi oameni. Să fie directori de școli, poștașul din sat, reprezentantul direcției sanitar-veterinare". STENOGRAMĂ INCENDIARĂ

Cu scoruri mici obținute în Ardeal, pesediștii se pregătesc pentru o mobilizare masivă în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde Victor Ponta trebuie să scoată un procent cât mai mare. Într-o ședință cu membrii de partid și șefii de deconcentrate, liderul SPD Satu Mare le-a explicat, punctual, acestora câți oameni de la partid trebuie să stea în secțiile de votare.

Primarul, viceprimarul și consilierul, în primul rând, trebuie să fie nelipsiți din ziua alegerilor. Apoi, Mircea Govor a indicat și prezența poștașului, a directorilor de școli, reprezentantul direcției sanitar-veterinare, toți trebuie să stea în fața secțiilor de votare și să-i convingă pe oameni să voteze Victor Ponta.

ASCULTĂ MAI JOS ÎNREGISTRAREA:

Iată stenograma integrală:

„Deci am hotărât în felul următor:  la fiecare secție de votare vreau să văd doi oameni în fața secției de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de școli, să fie poștașul din sat, să fie reprezentantul direcției sanitar-veterinare, nu-i aci, sunați-l să vină urgent. Deci asta spun, în fata secției de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine ați venit, vă așteptăm să veniti să fiți de partea noastră și la revedere.

Dacă aveți probleme acolo … Vă garantez. Deci la fiecare secție de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba. Le spuneți. Vă spun sincer, eu vă garantez, toți care vor pierde, eu nu vă ….(neinteligibil). Ăla care o pierdut cu mine nu se mai vede nu mai vede, de partidul ăsta vorbesc. De-aci încolo, iar eu la Consiliul județean în nici într-un caz.

Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta și duminica viitoare trebuie să aveți un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localități. Am vorbit cu preasfințitul, am vorbit cu toți popii. Exact cum vorbesc cu voi, așa am vorbit și cu ei și am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) 

Dacă nu vreți să fiți de partea noastră, s-aduceți  să votați cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la ușa nu mai veniți. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraților, NU, la revedere, și i-am spus la preasfințit, a spus presfințitul trimiți în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS și-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate”.

 

Inchide