PSD își amână Congresul. Decizia luată de Victor Ponta

PSD își amână Congresul. Decizia luată de Victor Ponta
Publicat: 12/01/2015, 20:26

În prima ședință oficială a PSD din 2015, premierul Victor Ponta le-a transmis social-democraților că nu se va mai organiza Congresul în luna martie, așa cum era plănuit la sfârșitul lui 2014, ci doar Consiliul Național al partidului.

La acest Consiliu, Ponta a precizat că se va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 și unde se vor face alegeri pentru conducerea acestui for.

În plus, liderul PSD a adăugat și faptul că pe 30-31 ianuarie va avea loc o ședință a Comitetului Executiv Național, alături de reuniunea grupurilor parlamentare, în care se va discuta strategia pentru 2015 și liniile prioritare ale partuidului

Luna martie va fi una plină pentru pesediști. Pe 21-21 martie, Ponta a anunțat că va fi convocat Consiliul Național, adică forul care convoacă și Congresul, urmând a se decide și daca viitorului congres al PSD.

Totodată, vor fi organizare și alegeri pentru funcția de conducere a Consiliului Național, funcție liberă de mai bine de doi ani. Această postură era rezervată pentru Adrian Năstase, iar de atunci nu a mai fost discutată.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al SPD, Victor Ponta a evitat să dea un răspuns clar.

Liderii PSD s-au reunit în acest weekend, la o „informală” desfășurată într-o vilă de pe un domeniu de vânătoare din Teleorman. Cu partidul încă sub impactul pierderii alegerilor prezidențiale, Victor Ponta și Liviu Dragnea fac calculele pentru congres.