PSD, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu speră într-o minune, ca Elveția în meciul cu Franța

PSD, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu speră într-o minune, ca Elveția în meciul cu Franța
PSD, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu speră într-o minune, ca Elveția în meciul cu Franța / Sursa FOTO: facebook.com/CiolacuMarcel
Publicat: 29/06/2021, 11:46

PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, însă parcă nici președintele partidului nu crede că va zdruncina Executivul. Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu promite să se bată „până la ultimul vot”, la fel cum a făcut echipa Elveției în meciul cu Franța, când nimeni nu-i dădea vreo șansă de calificare.

Luni seară, pe Arena Națională, Elveția a trecut de Franța în optimile de finală la Euro 2020. Naționala antrenată de Vladimir Petkovici s-a impus cu la loviturile de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 3-3.

Ciolacu, din nou pe Arena Națională

„Aseară, alături de alte zeci de mii de spectatori, am văzut ce înseamnă să lupţi până în ultima clipă. Să fii epuizat, dar să crezi până la capăt în şansa ta. Ca şi Elveţiei, nimeni nu ne dă şanse azi la moţiunea de cenzură. Dar ne vom bate până la ultimul vot. Evident, contăm şi pe ratangiul de serviciu Cîţu. Hai, că se poate!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

  • Marți, 29 iunie, Camera Deputaților și Senatul se reunesc în ședință comună. Plenul Parlamentului va dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PSD și care este intitulată „România eșuată. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu”.

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României „spre prăpastie cu o viteză uluitoare”. Este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, susține PSD, care a depus prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai «lucruri fantastice»! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi, atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: «Ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?»”, acuză social-democrații în moțiunea de cenzură.