• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

PSD plănuiește să-l instaleze prin ordonanță pe Nicolau la șefia TVR

PSD plănuiește să-l instaleze prin ordonanță pe Nicolau la șefia TVR
După ce au blocat prin neprezentare numirea lui Rareș Bogdan, susținut de PNL, la șefia Televiziunii Publice, PSD rezolvă problema interimatului printr-o ordonanță de urgență, care le dă mână liberă social-democrații de a-și impune omul la TVR, varianta agreată până acum fiind a lui Valentin Nicolau.

După ce au blocat prin neprezentare numirea lui Rareș Bogdan, susținut de PNL, la șefia Televiziunii Publice, PSD rezolvă problema interimatului printr-o ordonanță de urgență, care le dă mână liberă social-democrații de a-și impune omul la TVR, varianta susținută până acum fiind a lui Valentin Nicolau.

Premierul Victor Ponta a anunțat că miercuri, în ședința de guvern, va fi aprobată o ordonanță de urgență prin care va fi modicată legea TVR astfel încât conducerea interimară să fie numită de Birourile Permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

„Avem această urgență absolută, ce se întâmplă la TVR. Soluția legală discutată cu colegii asta este. Mâine dăm o ordonanță. Birourile Permanente să numească o conducere interimară până se face plenul. (…) Vreau să liniștesc angajații și telespectatorii”, a spus Ponta, într-o intervenție la România TV.

O astfel de mutare pune PSD în poziție de decizie, în Birourile Permanente social-democrații având majoritate alături de PC și minorități. De altfel, planul pesediștilor era de a-l impune interimar pe fostul președinte-director general Valentin Nicolau, care a și fost chemat la audieri în comisia de cultură în cursul zilei de luni.

Mai mult, Nicolau a participat luni și la ședința grupurilor parlamentare ale PSD.

 

Inchide