PSD promite salarii de 3.600 de euro pentru medici, în 2018

PSD promite salarii de 3.600 de euro pentru medici, în 2018
Publicat: 04/11/2016, 14:58
Actualizat: 04/11/2016, 17:24

PSD promite salarii de la 1 ianuarie 2018 în valoare de 1.200 € brut pentru un medic rezident anul I, 2.650 € brut pentru un medic specialist gr. V, clinic, 3.377 € brut pentru un medic primar gr. V, clinic, 3.600 € brut pentru un medic primar gr. V, ATI/urgență, plus 0% impozit pe venit. În aceste sume nu sunt cuprinse celelalte venituri care provin din gărzi, tichete de masă și vacanță, sporuri.

Astfel, suplimentar social-democrații promit un tichet de vacanță pe an pentru toți bugetarii din sistemul medical, la nivelul salariului minim pe economie din acel an, un fond de premiere în limita a 5% din cheltuielile de salarizare la nivelul fiecărui ordonator de credite, pe baza unor criterii de performanță transparente stabilite cu sindicatele. La acestea se adaugă subvenționarea chiriilor pentru locuințele medicilor.

Printre promisiuni se mai numără dublarea salariilor de la 1 ianuarie 2018 pentru asistenți medicali, 2.150 lei salariul minim brut pentru infirmieri și asistenți sociali, 2.250 lei salariul minim brut pentru angajați cu studii medii de asistență socială și 2.500 lei salariul minim brut pentru angajați cu studii superioare de asistență socială.

Întrebat ce salariu are un medic rezident în contextul în care a vorbit despre creșterea salariilor medicilor, Dragnea nu a ratat ocazia să îi facă ”proști” pe adversarii săi politici.

”Acum cred că are undeva la 16-18 milioane (1600-1800 de lei-n.r.). Net. Mai aveți vreo întrebare încuietoare? Le știu doamnă, spuneți-le ălora să îi întrebe pe ăilalți că ăia sunt proști”, a răspuns Dragnea.

PSD susține că va crește bugetul pentru sănătate de la 4,8% din PIB în 2016 la 6,4% în 2020.

Centre de telemedicină naționale sau regionale în funcție de specialitate, câte o ambulanță pentru urgențe medicale în fiecare comună, dotarea fiecărui spital județean cu echipamente de imagistică moderne (cel puțin un CT și un RMN), echipamente pentru analize de laborator și 6-10 paturi pentru arși, dar și faptul că fiecare pacient va avea la dispoziție un medicament gratuit pentru afecțiunea sa, suplimentar față de medicamentele gratuite asigurate prin programele naționale de sănătate sunt măsuri asumate de social-democrați în programul de guvernare.

PSD promite și construirea Spitalului Republican „Carol Davila”, în Capitală, până în anul 2020, cu peste 2.500 de paturi, parc și zonă de agrement, creșă, grădiniță și școlă pentru copii personalului angajat, un hotel de 1.200 de locuri pentru însoțitorii pacienților, zonă rezidențială pentru personalul medical și studenți.

Spitalul Republican ar urma să aibă 3.000 de medici și să fie mai mare decât Spitalul AKH din Viena. Liviu Dragnea a afirmat că pentru finanțarea spitalului se va lua în calcul suma de 750 euro pe pat utilizat, în contextul în care AKH din Viena decontează 800 de euro/pat utilizat.

Liderul PSD s-a folosit de lansarea programului de guvernare pe sănătate pentru a-l ataca pe actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Liviu Dragnea a susținut că în anul 2012 guvernul PSD a început program de vindecare a bolnavilor cu hepatită C, care trebuia să continue pentru cel puțin încă 10.000 de pacienți, cu gradul F4, în anul 2017, însă ”programul a fost blocat de actualul Guvern, nu din lipsa fondurilor, ci din lipsa de interes și poate și din incompetență”.

Cât privește acuzațiile care îi sunt aduse de Vlad Voiculescu, care spune că în anul 2015, în vremea mandatului lui Nicolae Bănicioiu, s-au tratat de trei ori mai puțin bolnavi de hepatită C, Dragnea a susținut că sunt minciuni. ”Acest băiat care este de fapt reprezentatul unei mafii în Guvernul României crede că continuând cu aceste petarde mai poate păcăli instituțiile foarte mult. Chiar dacă acum există o rezervă în anumite instituții în a investiga aceste lucruri la un moment dat se va rupe această vrajă”, a încheiat liderul PSD.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Săptămâna Mare, perfectă pentru acești nativi. Succes în dragoste, spor la bani
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...