PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă cu aproape 10 lei din luna iunie. Cât ar primi în plus lunar un beneficiar

PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă cu aproape 10 lei din luna iunie. Cât ar primi în plus lunar un beneficiar
Contravaloarea tichetelor de masă este, mai nou, virată într-un cont de card / Sursa foto: Sodexo - caracter ilustrativ
Publicat: 02/04/2022, 14:28

PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 iunie cu aproape 10 lei, ceea ce ar însemna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat.

Social-democraţii susţin majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei, valoarea actuală fiind de 20,17 lei. Măsura, destinată să compenseze creştereile de preţuri la alimente. ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, relatează Adevărul.

Tichetele echivalează în prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, cu suma de 443,74 lei. Ca urmare a majorării, ele vor totaliza 660 de lei, ceea ce înseamnă 216,26 lei în plus pentru fiecare angajat.

Recent, PSD anunța că propune acordarea de vouchere pentru românii cu venituri reduse.

Reacția unui liberal

După ce știrea a început să apară în mass media online, deputatul PNL Gigel Ştirbu a intervenit pe Facebook, unde a dezvălutp că, într-o discuţie privată, premierul Nicolae Ciucă i-a spus că vrea să propună coaliţiei dublarea valorii tichetului de masă, „deoarece cheltuielile au crescut şi pentru angajaţii romani,cei care aduc plus valoare în România”.

„Văd în presa românească o ştire, cum ca PSD vrea să mărească valoarea tichetului de masă, informaţie neasumată, ci venită pe surse, ceea ce arată nimicnicia unor oameni. Propunerea de mărire a valorii tichetului de masa aparţine Premierului Nicolae Ciucă, care într-o discuţie privată, cu subsemnatul, pe 29 martie a spus, citez «Domnule, aş vrea să propun coaliţiei dublarea valorii tichetului de masă, deoarece cheltuielile au crescut şi pentru angajaţii romani,cei care aduc plus valoare în România!»”, a scris Gigel Ştirbu, sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că „prim-ministrul susţine creşterea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei cât este acum, la o valoare care poate fi suportată de către bugetul de stat”. „Dragi colegi, lucrăm împreună pentru bunăstarea românilor, nu suntem la «Crosul Tineretului», cine ajunge primul la linia de sosire. Prim-ministrul, NU doreşte ca tichetele de masă să mai fie imaginea sărăciei! Pentru că adevărul contează!”, a spus deputatul PNL.

Ce a anunțat Ministerul Muncii

Ministerul Muncii  anunţa, la finalul lunii februarie, că valoarea maximală a tichetelor de masă, cu care pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde, va urma să crească începând cu luna aprilie.

„Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 20,17 lei”, se arată în documentul publicat de Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Budăi.

Ultima majorare a tichetelor de masă afost în octombrie 2021, când a crescut de șa 20,01 la 20,09 lei, potrivit sursei citate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase