PSD „restartează” legea descentralizării. Oprișan: Până la finalul anului viitor putem discuta despre un proiect serios

PSD „restartează legea descentralizării. Oprișan: Până la finalul anului viitor putem discuta despre un proiect serios
Publicat: 22/02/2018, 14:40

„Astăzi am stabilit foarte clar parcursul, pentru că noi vrem să restartăm proiectul de lege privind descentralizarea și am discutat cu doamna prim-ministru cât se poate de clar, pentru că proiectul trebuie pus în acord cu decizia CCR, dar suplimentar vom avea încă o rundă de discuții cu toate unitățile administrativ teritoriale, încât aceste propuneri să devină realitate, pentru că aici e vorba nu numai de voința noastră, aici este vorba în primul rând de voința Guvernului, a miniștrilor, care trebuie să fie foarte cooperanți din acest punct de vedere pentru că e cazul să intrăm și noi în rândul națiunilor civilizate”, a spus Oprișan.

El a arătat că acest proiect nu a fost dorit de fostul șef al statului, Traian Băsescu, dar nu a trecut nici de controlul de constituționalitate al CCR

„În primul rând, cel care nu și-a dorit acest proiect a fost fostul șef al statului, Traian Băsescu. Și, așa cum știți, proiectul, pe niște observații – ca să spun cât se poate de clar – niște observații corecte, n-a trecut de CCR. Dar nici nu mai putea fi restartat și pus în acord cu CCR, pentru că majoritatea de la acea vreme s-a opus”, a spus Oprișan.

El a arătat că acum se dorește ca acel proiect să constituie baza de plecare pentru discuții.

„Proiectul n-a fost făcut prost, dar nu vreau să intru în amănunte și să comentez modul în care CCR a decis asupra acelui proiect și care era componența Curții la vremea respectivă. Dar noi trebuie să avem în continuare încredere în CCR și să spunem cât se poate de clar că proiectul acela trebuie pus obligatoriu în acord cu deciziile Curții”, a precizat Oprișan.

Întrebat dacă ar putea fi anul viitor gata un prim draft al proiectului de lege privind descentralizarea, Oprișan a răspuns: „Da, până la finele anului viitor putem discuta de faptul că în România vom avea un proiect serios privind descentralizarea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase