PSD, scrisoare pentru Cioloș: Dragă Dacian, am aflat că ești invidios că nu ți-a venit ideea clarificării standardului dublu

Redactor:
Alexandru Costea
PSD, scrisoare pentru Cioloș: Dragă Dacian, am aflat că ești invidios că nu ți-a venit ideea clarificării standardului dublu
PSD a transmis, joi, pe Facebook un mesaj prin care îl acuză pe Dacian Cioloș de invidie, în urma declarațiilor de miercuri ale acestuia, pentru că nu a propus o lege pentru clarificarea dublului standard la produsele din România, o problemă prezentă "de foarte mulți ani" în țară.

„Am aflat că ești invidios că nu ți-a venit ideea de a clarifica subiectul standardului dublu la produse, decât după ce PSD a venit cu o lege! Tu spui că tema nu este nouă! România și alte țări din estul Europei se confruntă de foarte mulți ani cu această problemă! Așa este, România se confruntă de foarte mulți ani cu această problemă. Așadar, ne întrebăm, de ce nu ai venit cu o propunere de eliminare a discriminării cu care se confruntă românii în materie de calitate a produselor și serviciilor din UE?”, arată un mesaj transmis, joi, de pagina de Facebook denumită Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală al PSD.

 

Social-democrații arată că fostul premier Dacian Cioloș putea propune un astfel de proiect de lege în perioadele când a ocupat funcții ministeriale în Guvern și, de asemenea, când era comisar european pe agricultură în perioada 2012-2014.

Copreședintele Alianțeie 2020 USR-PLUS Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că dezbaterea din România pe tema dublului standard nu este nouă și nu a fost lansată de liderul PSD Liviu Dragnea, ci la nivelul UE în urmă cu trei ani.

Un proiect de lege inițiat de liderul PSD Liviu Dragnea prevede sancționarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizația de funcționare a comerciantului pe 6 luni.

Potrivit inițiativei legislative, comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate „constituie o practică înșelătoare și atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală după caz”.

Proiectul de lege a fost depus marți la Camera Deputaților în procedură de urgență. Inițiativa mai este semnată de Valeriu-Andrei Steriu.

 

×
Inchide