• Publicat:
Politică

PSD va stabili calendarul pentru Congres după moțiune: Nu e neapărat o perocupare a noastră acum

PSD va stabili calendarul pentru Congres după moțiune: Nu e neapărat o perocupare a noastră acum
Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat sâmbătă, întrebat despre Congresul PSD, că nu va fi amânat mult, dar prioritară este moțiunea de cenzură. Președintele social-democraților din București, Gabriela Firea, a spus că imediat după moțiune se va stabli calendarul.

„Congresul nu trebuie amânat foarte mult, dar extrem important pentru PSD este trecerea moțiunii de cenzură. Nu are rost să suprapunem agenda politică a PSD cu interesul cetățeanului, asta ne interesează. Acest Guvern al PNL creează austeritate. Nu e, neapărat, o preocupare a noastră, acum, cine conduce PSD, pentru că oricum am stabilit că lărgim structurile de conducere și vrem o conducere colegială, în cadrul PSD, mai puțin un singur șef care să ia deciziile în locul nostru, și s-a demonstrat că am greșit”, a declarat Gabriel Zetea, în urma întâlnirii conducerii partidului cu președinții consiliilor județene și primarii.

Gabriela Firea a spus că PSD se va întâlni „imediat după moțiunea de cenzură din Parlament” pentru a stabili calendarul pentru Congresul „pe care-l pregătim și din care dorim să iasă dorința noastră de modernizare a partidului”.

Gabriela Firea a subliniat că această schimbare la nivelul Comitetului Executiv înseamnă că „nu vor putea să vină anumiți consultanți, sfătuitori care să îndepărteze conducerea de electorat”, fiindcă aleșii locali sunt cei mai apropiați de cetățeni.

„Ar trebui să procedăm la o schimbare de fond și ulterior la una de formă. În primul rând, avem în vedere îmbunătățirea felului de a lua decizii în partid, pentru că trebuie să recunoaștem că modul în care la dezbateri și decizii participau exclusiv președinții de organizații, consilii județene, nu a fost un lucru foarte bun. Am considerat că acestora trebuie să li se adauge și cei mai importanți aleși locali, pentru că vine cu această abordare pragmatică și cu siguranță, un primar sau președinte de consiliu județean nu va pierde legătura cu cetățenii, și în acest fel, nici partidul nu va pierde legătura cu cetățenii. Este o garanție în plus că politicile promovate de PSD vor fi mereu în concordanță cu ceea ce vrea cetățeanul și nu vor putea să vină anumiți consultanți, sfătuitori care să îndepărteze conducerea de electorat, fapt care s-a întâmplat și cu toții am plătit, mult și electoral”, a argumentat ea.

Firea a transmis că despre o posibilă denumire utlerioară nu s-a discutat, „deocamdată vorbim despre structura de conducere”.

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat, sâmbătă, în urma întâlnirii conducerii partidului cu președinții consiliilor județene și primarii, că dorește ca în conducerea partidului să facă parte „mai multe minți luminate”, respectiv aleșii locali.

 

Inchide