PSD validează candidații la Congresul post-Dragnea. Liviu Pleșoianu are undă verde în cursa pentru cea mai importană funcție / Doi candidați s-au retras din cursă

PSD validează candidații la Congresul post-Dragnea. Liviu Pleșoianu are undă verde în cursa pentru cea mai importană funcție / Doi candidați s-au retras din cursă
Publicat: 29/06/2019, 08:02

UPDATE 17:20Dăncilă, despre Paul Stănescu: Dincolo de persoane, Congresul trebuie să fie despre reforma PSD

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la anunțul făcut de Paul Stănescu care a spus că va participa la Congres, însă nu va vota, că este opțiunea social-democratului, însă dincolo de persoane, reuniunea de sâmbătă este despre reforma partidului.

Întrebată, la finalul CEx de vineri dacă vor fi și alte organizații care nu vor vota la Congres, în afară de Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu cred, este opțiunea lui. Am spus și repet, dincolo de persoane, dincolo de persoanele care candidează, dincolo de cei care vor fi aleși, acest congres trebuie să fie despre reforma partidului, să fie un congres despre ce am realizat, ce nu am realizat, unde am obținut rezultate bune, unde am greșit, acest congres trebuie să fie despre programul politic al partidului, despre direcția în care vrem să mergem”.

Președintele interimar al PSD a mai spus Congresul nu trebuie să fie despre o anumită persoană, ci despre noua echipă de conducere a partidului care își va asuma reformarea formațiunii, cât și rezultatele la următoarele alegeri.

„Nu trebuie să fie un congres despre o anumită persoană sau alta și sper ca toți colegii mei să înțeleagă acest lucru, pentru că dacă ne gândim numai la persoană nu cred că acest lucru aduce un plus. Este un congres normal, este un congres care va alege o conducere, o nouă conducere a partidului, o conducere care va avea susținerea partidului, dar și o conducere care își asumă în următoarea perioadă atât reformarea partidului, dar și rezultatele la alegerile următoare”, a conchis Dăncilă.

Paul Stănescu a declarat vineri, că va fi prezent la Congresul extraordinar al PSD, însă nu va vota. Fostul viceprmier a adăugat că social-democrații organizației PSD Olt vor vota conform propriei conștiințe.

UPDATE 17:20Dăncilă: Patru persoane sunt încrise pentru șefia PSD

CEx al PSD a validat, vineri, candidații la șefia partidului care urmează să fie votați la Congresul de sâmbătă, a anunțat Viorica Dăncilă.

„Al treilea punct de pe ordinea de zi este cel referitor la Congres, am stabilit modul de desfășurare al Congresului, modificările pe care le vom face în statut, modul de desfășurare al Congresului și bineînțeles foarte important am validat candidaturile pe cele trei funcții care vor fi votate mâine în cadrul Congresului. Pentru funcția de președinte al partidului sunt înscrise patru persoane, toate cele patru persoane au fost validate de către CEx. Pentru președinte executiv s-au înscris inițial patru persoane, domnul Eugen Teodorovici s-a retras și au rămas trei candidaturi. Și pentru secretar general avem o situație similară Marius Dunca s-a retras, ceilalți candidați și-au menținut candidaturile. La președinte am avut două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condițiile și care nu au fost supuse votului în cadrul CEx”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de vineri.

Prin urmare, pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat în competiția internă pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

UPDATE 16:10 PSD a decis să-l propună pe Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european intermediar

PSD a decis să-l propună pe Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european intermediar, a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv al partidului.
Citește continuarea AICI

UPDATE 16:07Niculae Bădălău, după CEx PSD: Propunerea noastră este să îl susținem pe domnul Isărescu pentru BNR

PSD a decis în ședința CEx susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. Nicolae Bădălău: Propunerea noastră este să îl susținem pe domnul Isărescu

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunțat, vineri, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale a României.

„Nu a fost nimic tensionat, decât că este normal ca în partid să se discute aceste subiecte. Propunerea noastră este să-l susținem pe domnul Isărescu”, a declarat Nicolae Bădălău, după ședința CEx a PSD, fiind întrebat dacă a fost tranșată decizia privind noua conducere a BNR.

Șerban Nicolae a declarat, miercuri, că niciun senator PSD nu și-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcția de guvernator BNR. Cu privire la anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu de susținere a lui Isărescu, senatorul a spus că acesta nu face parte din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția PSD-ALDE îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administrație, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

UPDATE 16:01 Oprișan, despre Dăncilă: E o femeie cinstită. Era terorizată de fostul șef al partidului

Liderul PSD Vrancea Marian Oprișan a declarat , la finalul CEx al partidului, că ar fi susținut-o pe Viorica Dăncilă la șefia PSD și dacă nu ar fi fost premier, precizând că este o femeie deșteaptă, determinată și cinstită, însă care a fost terorizată de Liviu Dragnea.

„Dacă doamna Dăncilă nu ar fi fost premier al Guvernlui României, vă spun că eu aș fi susținut-o dintr-un motiv foarte serios. E un politician serios, e o femei cinstitită. S-a eliberat de agreementul cu fostul șef al partidului, care o teroriza. Fiind o femeie deșteaptă și determinată poate să facă lucruri bune pentru cetățeni”, a afirmat Marian Oprișan.

Întrebat de ce a acceptat să fie terorizată Viorica Dăncilă, dacă este o o femeie deșteaptă și puternică, Marian Oprișan a răspuns: „Nu se poate pune problema că l-a acceptat, eu cred că i-a fost impus. Nu vreau să intru în amănunte, dar știți că dl Dragnea după pierderea alegerilor nu mai putea rămâne președinte al PSD”.

UPDATE 15:35Eugen Teodorovici s-a retras din cursa pentru funcția de președinte executiv PSD

Actualul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, și-a retras candidatura pentru funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat, decizia fiind votată în ședința Comitetului Executiv PSD, a anunțat președintele organizației PSD Tulcea, Horia Teodorescu.
Citește continuarea AICI

UPDATE 15:30 Pleșoianu, după validarea candidaturii la șefia PSD: Mă așteptam

Liviu Pleșoianu a declarat, referitor la validarea candidaturii sale la șefia PSD, în ședința CEx al partidului, că se aștepta la o astfel de decizie.

„E o decizie la care contrar tuturor spuselor din ultimele zile și din ultimele ore eu mă așteptam, cum mă așteptam ca până la urmă în CEx să nu blocheze funcția de secretar general pentru că sunt conștienți din pulsul pe care îl știu că l-au luat și în teritoriu și printre parlamentari, erau conștienți înainte de CEX că dacă ar fi blocat funcția de secretar general, dacă în cazul meu ar fi blocat candidatura, ar fi fost o revoltă pe care cu greu ar mai fi putut opri, post congres, ca atare au luat această decizie”, a afirmat Liviu Pleșoianu, vineri, la Antena 3.

Deputatul PSD a mai spus că a fost interesat mereu doar de mesajul pe care l-a transmis oamenilor care rezonează cu el.

„Acum ce se va întâmpla mâine, nu știu, eu și când am concurat la dumneavoastră pe 1 decembrie 2015, am mai spus-o de multe ori o spun și acum, cu toată sinceritatea, m-a interesat, nu m-a interesat în momentul acela rezultatul final, m-a interesat doar ceea ce am eu de transmis, atunci oamenii au rezonat, să vedem ce se v-a întâmpla acum. Cert este că voi avea ocazia să vorbesc și că dacă voi avea ocazia să vorbesc, în felul acesta vocea oamenilor care susțin acest partid se va face auzită, dincolo de toate întorsăturile, de toate declarațiile din ultima vreme ale unor persoane care par a fi complet diferite de cele de până pe 26 mai, dincolo de toate aceste lucruri se va face auzită vocea oamenilor și cred că este foarte important”a conchis Pleșoianu.

UPDATE 15:20 Candidatul pentru șefia PSD și secretarul general, aleși la Congres

Comitetul Executiv al PSD a decis ca președintele PSD și secretarul general al partidului să fie aleși la Congres, iar în acest sens vor fi modificate două articole din statut, au declarat surse ale formațiunii pentru Mediafax.

Sursele citate au adăugat că pentru a fi modificate acele două articole la statul, alte două articole vor fi eliminate.

O altă decizie a CEx a fost începerea strângerii de semnături pentru candidatul la prezidențiale din data de 11 august.

UPDATE 13:40Ciolacu, despre modificările la statut: Mi se pare normal să fie propuneri

Marcel Ciolacu a declarat că va lăsa mână liberă delgaților la votul în Congres. Președintele Camerei Deputaților a precizat că i se pare normal să existe propuneri de modificare a statului PSD, în contextul în care secretarul general ar putea fi numit de liderul partidului și nu ales prin vot.

„Momentan da. Vedem în Congres cine vine cu programul politic cel mai bun, a afirmat, vineri, Marcel Ciolacu, întrebat dacă va lăsa mână liberă delegaților la Congres.

Social-democratul a adăugat că o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al PSD, precizând că va discuta în acest sens și cu delegații.

Întrebat dacă i se pare normal să fie schimbate regulile cu o zi înainte de Congres, în sensul în care se discută ca secretarul general să nu mai fie ales în Congres, ci numit fie de CEx, fie de președinte, Ciolacu a răspuns: „Mi se pare normal să fie propuneri”.

UPDATE 13:05Nassar: Când PSD Sector 2 a anunțat susținerea premierului Dăncilă, era singurul candidat înscris

Secretarul general interimar al PSD Rodica Nassar a declarat că social-democrații organizației Sector 2 sunt liberi să voteze cum doresc la Congres. Ea a adăugat că filiala Sector 2 a anunțat susținerea Vioricăi Dăncilă când aceasta era singurul candidat înscris pentru șefia partidului.

„Colegii noștri de la Sectorul 2 au libertatea să opteze și să voteze pentru că, până la urmă, toți candidații sunt cunoscuți, toți candidații vor avea posibilitatea să se exprime în timpul Congresului și vor decide singuri. Sigur, la momentul în care noi am făcut conferința organizației Sectorului 2, singurul candidat anunțat era doamna premier Viorica Dăncilă și a obținut susținerea organizației noastre această funcție. Este posibil (ca unii delegați să se răzgândească – n.r.). Se votează până la urmă. Un delegat va intra în cabina de vot și în funcție de discursurile cndidaților, de felul în care își vor prezenta candidatura, pot să aibă și o altă opțiune”, a afirmat Rodica Nassar, vineri, înaintea CEx al PSD.

UPDATE 12:30Dăncilă, întrebată dacă i-a amenințat pe colegi că pleacă din Guvern: În niciun caz

Viorica Dăncilă a negat, vineri, faptul că le-ar fi transmis colegilor de partid că va demisiona din funcția de premier dacă nu este aleasă la șefia PSD.

Întrebată dacă i-a amenințat pe colegii din PSD că își va da demisia din fruntea Guvernului, Viorica Dăncilă a replicat: „În niciun caz”.

Președintele interimar al PSD a precizat că va face declarații de presă la finalul ședinței CEx de vineri.

În spațiul public au apărut informații pe surse potrivit cărora Dăncilă le-ar fi spus social-democraților, la petrecerea organizată marți de PSD la Clubul Diplomaților că dacă nu va fi aleasă la șefia partidului atunci va demisiona din funcția de premier.

UPDATE 12:20Marian Oprișan aruncă bomba: Am propus ca secretarul general și președintele executiv să fie numiți de șeful PSD

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, vineri, că partidul a funcționat mai bine atunci când funcțiile de președinte executiv și secretar general au fost votate în CEx la propunerea președintelui partidului, precizând că a propus revenirea la această procedură.

„Partidul a funcționat mai bine când președintele executiv și secretarul general au fost votați în CEx la propunerea președintelui partidului”, a declarat Marian Oprișan, înaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului.

Președintele PSD Vrancea a precizat că el a propus revenirea la această procedură.

„Aici este vorba de faptul că Congresul e suveran. Dacă Congresul partidului decide…

Citește continuareaaici.

UPDATE 12:10 Paul Stănescu: Voi fi prezent la congres, dar nu votez

Paul Stănescu a declarat vineri, că va fi prezent la Congresul extraordinar al PSD, însă nu va vota. Fostul viceprmier a adăugat că social-democrații organizației PSD Olt vor vota conform propriei conștiințe.

„Sigur, asta e democrația, votul majoritar, trebuie să îl ducem la capăt. Așa cum știți, mâine (sâmbătă – n.r.) e Congres. Eu voi fi prezent, dar nu votez. Iar colegii mei de la Olt votează cum le dictează propria conștiință. Nu vorbesc despre nicio regulă, nu votez”, a afirmat Paul Stănescu, înainte de ședința CEx al PSD de vineri.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al formațiunii.

UPDATE 12:05Oprișan: Noi, organizația de Vrancea, o susținem pe Viorica Dăncilă pentru președinte PSD

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat, vineri, că organizația pe care o conduce o susține pe Viorica Dăncilă la conducerea formațiunii social democrate.

Eu susțin Partidul Social Democrat. E vot secret la Congres. Ce e aia, recomandare? Înțelegeți un singur lucru: noi, organizația Vrancea, o susținem pe Viorica Dăncilă la funcția de președinte PSD”, a declarat Marian Oprișan.

UPDATE 12:00 Zetea: Dăncilă va câștiga cu siguranță. Ne dorim menținerea guvernării

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea, a declarat, vineriă este convins să Viorica Dăncilă va câștiga funcția de președinte PSD, la congresul de sâmbătă. El a afirmat că social-democrații își doresc menținerea guvernării.

„Este o recomandare. Există o logica pe care membrii PSD o au. Doamna Dăncilă este prim-ministrul României și de departe pornește cu prima șansă în competiție cu oricine s-ar înscrie astăzi împotriva ei. Eu sunt convins că Dăncilă va câștiga această competiție”, a declarat Gabriel Zetea, înaintea participării la CEx al PSD de vineri.

El a afirmat că social-democrații își doresc menținerea guvernării, iar premierul ar trebui să aibă și funcția de președinte PSD, pentru ca lucrurile să meargă bine.

„Este o logică pe care o au membrii PSD, aceea de a menține guvernarea. Ne dorim menținerea guvernării. Atât timp cât prim-ministrul este deja în funcție și candidează pentru funcția de președinte. Cele două funcții să fie ocupate de aceeași persoană e preferabil. S-a demonstrat că atunci când sunt două persoane diferite lucrurile nu merg așa cum ar trebui”, a adăugat Zetea.

Liderul PSD Maramureș a afirmat că fiecare membru din PSD va vota la congresul de sâmbătă după propria conștiință.

„Am stabilit că fiecare va vota după cum crede. E competiție în interiorul PSD și e un lucru de care ar trebui să ne mândrim”, a conchis Zetea.

UPDATE 11:40Zetea, despre Teodorovici: Dacă nu câștigă președinte executiv al PSD e o problemă la prezidențiale

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, vineri, că este o problemă pentru Eugen Teodorovici legată de candidatura la prezidențiale, dacă va pierde competiția pentru funcția de președinte executiv al PSD.

„E o problemă dacă Eugen Teodorovici intră în această competiție și nu o câștgă e o problemă vis a vis de candidatura sa la prezidențiale, evident”, a afirmat Gabriel Zetea, înaintea participării la CEx al PSD de vineri.

Întrebat pe cine va vota între Eugen Teodorovici și Daniel Suciu, Gabriel Zetea a răspuns: „Haideți să vedem că aceste candidaturi rămân valabile până mâine (sâmbătă – n.r.). Eu cred că vor mai fi unii, alții care își vor anunța susținerea pentru un alt candidat sau retragerea candidaturii. Așadar haideți să așteptăm. Ceea ce sunt sigur este că doamna Dăncilă nu își va retrage această candidatură”.

El a adăugat că în cazul în care oricare dintre ei nu ar obține votul colegilor din PSD acest lucru poate fi interpretat ca un vot împotrivă pentru funcția pe care o dețin în Guvern.

„Poate fi interpretat așa și tocmai de aceea și o să vreau, am avut zilele trecute, dar și astăzi o să mai am discuții cu amândoi. Și cu vicepremierul Daniel Suciu și cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Ar fi fost normal să discute ei doi aceste lucruri înaintea tocmai pentru a nu pune membrii PSD într-o situație stânjenitoare în a vota doi miniștri”, a explicat Zetea.

Liderul PSD Maramureș a mai spus că nu a auzit-o pe Viorica Dăncilă să spună, informal, că are vreun preferat pentru funcția de președinte executiv al partidului.

„Eu nu am văzut vreo exprimare a doamnei Viorica Dăncilă și nu s-a exprimat în favoarea niciunuia dintre acești doi candidați. Că am văzut în presă că au fost discuții informale, eu am participat la aproape toate întâlnirile informale, nu am văzut o susținere pentru unul sau pentru altul. Până la urmă acțiunea de a candida aparține fiecăruia”, a conchis Gabriel Zetea.

UPDATE 11:30Zetea, despre numirea secretarului general PSD: Nu e normal să schimbăm regulile în timpul jocului

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat, vineri, înaintea ședinței Comitetului Executiv PSD, referitor la propunerile de modificare a statutului, că nu e normal ca regulile să fie schimbate în timpul jocului, precizând că nu va susține astfel de modificări.

Întrebat dacă e corect ca statutul partidului să fie modificat astfel încât secretarul general PSD să fie numit de către viitorul președinte PSD, și nu ales în Congres, liderul PSD Maramureș a precizat că nu este de acord cu schimbări de ultim moment.

„Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Am auzit și eu că sunt propuneri de modificare a statului. Anumiți colegi au făcut propuneri de revenire la prevederile statutului din 2015. Eu cel puțin nu voi susține o asemenea modificare în acest moment, cum nu cred că vor face și alți colegi. Nu cred că e normal să schimbăm regulile în timpul jocului”, a declarat Gabriel Zetea.

Reacția acestuia vine după ce Mediafax a relatat că, potrivit unor surse din PSD, un social-democrat va propune în CEx ca secretarul general să nu fie votat la Congres, ci să se revină la nominalizarea acestuia de către președintele partidului. În cazul în care propunerea este bine primită de către social-democrați, aceasta va fi realizată prin modificarea statului.

UPDATE 11:20Dumitru Buzatu: În PSD e democrație, în unele puncte chiar excesivă

Dumitru Buzatu a declarat, întrebat dacă în PSD e democrație, că în partid democrație este „în unele puncte chiar excesivă”, în condițiile în care au apărut candidați pentru funcțiile de conducere ale formațiunii pe care nu îi cunoaște deloc.

„E democrație în unele puncte chiar excesivă, din moment ce sunt candidați pe care nici eu nu îi cunosc, deși sunt membru de la inființarea acestui partid”, a afirmat președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat dacă e democrație în PSD.

Citește continuarea AICI!

UPDATE 10.40 Gabriel Mutu: Cea mai corectă formulă este alegerea secretarului general la Congres, nu în CEx

Primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a declarat, vineri, că formula cea mai bună ar fi ca secretarul general să fie ales la Congresul PSD de sâmbătă, nu să fie desemnat de președintele partidului și apoi votat în Comitetul Executiv Național.

„Să fie ales la Congres, cred că asta este formula cea mai corectă pentru această funcție importantă în partid. Totuși, este a doua funcție, este cel care practic gestionează tot ceea ce înseamnă partea organizatorică a unui partid politic și nu cred că este normal ca acel om să fie la simpla revocare în cadrul unui Comitet Executiv Național. Nici acolo nu este foarte simplu, pentru că eventual ar trebui să se facă cu două treimi, nu cu o majoritate simplă și atunci poți securiza funcția respectivă, dar cred că cea mai corectă variantă de lucru ar fi ca secretarul general al partidului să fie ales în cadrul Congresului național”, a afirmat primarul social-democrat al Sectorului 6 Gabriel Mutu, vineri la RFI.

Edilul Sectorului 6 a adăugat că o susține pe Viorica Dăncilă pentru șefia partidului, la Congresul extraordinar de sâmbătă.

Știre inițială

Ședința Comitetului Executiv va începe, vineri la ora 12.00, și va avea loc la sediul PSD din Băneasa.

La reuniune, social-democrații vor valida candidații pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general al partidului, au precizat sursele citate.

De asemenea, va fi prezentat proiectul politic, va fi făcut buletinul de vot și vor fi efectuate modificările la statut, care urmează să fie votate în Congresul extraordinar de sâmbătă.

Potrivt surselor Mediafax, un social-democrat va propune în CEx ca secretarul general să nu fie votat la Congres, ci să se revină la nominalizarea acestuia de către președintele PSD.

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă va reacționa în funcție de cum va fi primită această idee în Comitetul Executiv.

„Dacă înclină balanța să fie modificare la statut atunci va trece la vot, dacă propunerea va crea prea multă rumoare, atunci Dăncilă va spune că nu acceptă”, au explicat sursele citate.

Sursele menționate au mai spus ca propunerea să fie făcută de Rodica Nassar sau de Marcel Ciolacu. Cel din urmă a mai susținut ideea ca secretarul general să fie numit de președintele partidului și nu ales, înainte să fie deschisă perioada candidaturile.

„Viorica Dăncilă l-a dorit pe Marius Dunca ca secretar general, însă când și-a anunțat candidatura și-a dat seama că nu are sprijinul necesar în partid. Rodica Nassar are susținere mai multă în PSD pentru funcția de secretar general”, au afirmat, pentru Mediafax, surse din PSD.

O altă propunere de modificare a statutului ce ar putea fi discutată ar fi cea referitoare la desemnarea candidatului la prezidențiale, în sensul eliminării prevederii unei consultări printr-un referendum intern, iar prezidențialului să fie ales tot într-un Congres, care va avea loc peste trei săptămâni, maxim o lună.

Totodată, statutul va fi modificat în sensul revenirii la alegerea funcțiilor de conducere ale PSD prin delegați.

Tot ceea ce va fi decis vineri în CEx va fi validat și la Congresul de sâmbătă, au mai declarat sursele menționate.

Cât despre Congresul propriu-zis, reuniunea începe la ora 11.00, la Sala Palatului. În prima parte vor fi prezentate proiectul politic, programul de guvernare și modificările la statut și ulterior fiecare candidat va vorbi 10 minute. Pe urmă va începe votul delegaților.

Proiectele și statutul vor fi validate prin vot deschis, prin ridicarea mâinii, iar candidații pentru cele trei funcții de conducere vor fi aleși prin vot secret, pe buletine de vot, au explicat surse din PSD.

Un alt subiect care ar putea fi abordat, vineri, în CEx, este cel legat de modul în care vor fi făcută alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general. Surse din partid au spus, pentru Mediafax, că ideea susținută de unii dintre social-democrați ar fi alegerea prin 50% plus unu din numărul total al delegaților care votează la reuniunea de sâmbătă a formațiunii.

În cazul în care niciun candidat nu va obține acest scor, atunci primii doi social-democrați clasați ar intra în turul al doilea și vor fi iar votați de către delegați la Congres. În statutul PSD nu este specificat câte voturi trebuie să întrunească un candidat și în aceste condiții procedura de vot la Congres va fi discutată și aprobată în CEx.

Pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Cătălin Stoichiță. Potrivit surselor Mediafax, Viorica Dăncilă îi mai are contracandidați pe Ecaterina Andronescu și Răzvan Ilie Rotaru.

Candidații pentru poziția de președinte executiv al partidului sunt Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici. Și Sorin Bota s-ar fi înscris pentru a deveni numărul doi în partid, au explicat surse din PSD.

În competiția pentru funcția de secretar general al PSD s-au înscris Marius Dunca, Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifore, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York