• Publicat:
Politică

PSD: Vom forța Guvernul Orban să ridice salariul minim la un nivel decent

PSD: Vom forța Guvernul Orban să ridice salariul minim la un nivel decent
PSD a anunțat, marți, că va forța Guvernul Orban să majoreze salariul minim la un nivel "decent" prin "mecanisme europene". Social-democrații susțin introducerea unui salariu minim european care reprezintă 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru UE.

„Prima măsură a Guvernului Orban a fost să taie din majorarea salariului minim, proiect lăsat de #PSD pe masa guvernului. Au zis că vor corela acest salariu cu anumiți indicatori economici. Au uitat însă formula. Îi vom forța să majoreze salariul minim la un nivel decent prin mecanismele europene. PSD susține introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele interimar al PSD a semnat, săptămâna trecută, la o conferință a PES activists petiția pentru introducerea salariului minim european.

Comisia Europeană a lansat, săptămâna trecută, prima etapă a consultării cu partenerii sociali – întreprinderile și sindicatele – cu privire la chestiunea salariilor minime echitabile pentru lucrătorii din UE. Comisia notează că numărul persoanelor încadrate în muncă în UE este la un nivel record, dar că mulți oameni care lucrează continuă să se confrunte cu dificultatea de a face față cheltuielilor de zi cu zi.

Nu va exista un salariu minim universal, potrivit Comisiei Europene, iar orice potențială propunere va reflecta tradițiile naționale, indiferent dacă acestea constau în contracte colective de muncă sau în dispoziții juridice.

Inchide