Puci în PNȚCD. Lupu: „Pavelescu a fost exclus din partid”

Puci în PNȚCD. Lupu: Pavelescu a fost exclus din partid
Publicat: 30/06/2013, 18:24
Actualizat: 19/03/2015, 18:20

Liderul țărănist Vasile Lupu a declarat că liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, printr-o decizie luată de Biroul Național de Conducere, care s-a întrunit duminică la Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Lupu a spus, într-o conferință de presă, că la Iași au fost prezenți 10 din cei 15 membri ai BNC al PNȚCD, iar aceștia au decis excluderea lui Aurelian Pavelescu din PNȚCD și organizarea unui congres extraordinar, pe 19 octombrie, când ar urma să fie aleasă o nouă conducere a partidului.

„La ședința anterioară a BNC, Pavelescu a fost suspendat din funcția de președinte, dar el a continuat cu decapitările în filiale, astfel că azi (duminică – n.r.) am decis excluderea lui din partid”, a spus Lupu.

El a precizat că la ședința BNC de la Iași a fost invitat și Aurelian Pavelescu, însă acesta nu a venit.

Potrivit lui Lupu, la reuniunea de la Iași au fost prezenți și mai mulți lideri actuali de filiale ale PNȚCD din țară, aceștia având statutul de invitat. „Biroul Național de Conducere întrunit la Iași este recunoscut de instanțele de judecată, fiind înregistrat în registrul partidelor politice. Față de măsurile abuzive ale domnului Aurelian Pavelescu, de refuzul acestuia de a colabora cu forurile competente ale partidului, Biroul Național a hotărât excluderea sa din partid. Pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres, cu delegați desemnați statutar prin conferințe județene”, a precizat Vasile Lupu.

El a afirmat că a fost desemnat ca președinte interimar al PNȚCD, până la congresul din octombrie. „Nu voi candida la șefia PNȚCD la Congres. Am fost desemnat doar să mă ocup de organizarea Congresului”, a declarat Vasile Lupu.

Acesta a mai spus că Pavelescu a rămas doar cu ștampila partidului și cu zece oameni în jurul său, în timp ce sediul central al PNȚCD este încuiat și se află în pericol de a fi evacuat din cauza datoriilor.

Potrivit lui Vasile Lupu, la ședința BNC de la Iași s-a mai decis cooptarea celorlalte grupări din PNȚCD. „Este vorba de gruparea Ciorbea, grupul lui Radu Sârbu, precum și nucleul din jurul lui Gheorghe Ciuhandru. În plus, vom proceda la reorganizarea unor conferințe județene la care să participe toți membrii de partid astfel încât să facem unificarea PNȚCD”, a mai spus Vasile Lupu.

Gândul relata, la începutul lunii iunie, că gruparea țărăniștilor condusă de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la președinția PNȚCD a lui Aurelian Pavelescu, acesta replicând: „Le fac plângere penală, sunt influențați de USL”.

Ziarul nota și că formațiunea riscă să-și piardă sediul central din cauza datoriilor.

„Deși PNȚCD nu mai reprezintă astăzi decât un partid cotat sub 1%, care riscă să-și piardă chiar și sediul central din cauza datoriilor istorice, de aproximativ două miliarde de lei, situația la nivelul conducerii partidului a degenerat, conflictul urmând să fie soluționat în instanță. După o întâlnire fulger, gruparea țărăniștilor condusă de Vasile Lupu a emis ieri un comunicat în care anunță: «Biroul Național de Conducere al PNȚCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcția de președinte al PNȚCD»”, nota „Gândul”.

Reuniunea a avut loc pe 1 iunie la hotel Modern, din cauză că de sediul PNȚCD se ocupă în continuare Pavelescu. „Confirm că ne-am întâlnit la hotel Modern pentru că nu am avut acces în sediul partidului, sediu care adăpostește acum o cârciumă, o terasă în aer liber. În prezent, pentru sediul din Rosetti, Administrația Municipiului București a intentat acțiune în evacuare și partidul este în pericol să-și piardă și sediul”, declara, pentru „Gândul”, Vasile Lupu, care a devenit, conform propriilor declarații, președinte interimar al PNȚCD. Lupu susține că datoriile partidului sunt de două miliarde de lei vechi.

Pe de altă parte, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, nu recunoaștea legitimitatea deciziilor luate de cei din gruparea lui Vasile Lupu. „Este ca și cum eu m-aș duce cu zece liberali din Inițiativa România Liberală și l-am da afară din PNL pe Crin Antonescu. Sunt președintele PNȚCD, sunt singurul președinte înregistrat în registrul partidelor politice. Pe de altă parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie”, preciza, pentru „Gândul”, Aurelian Pavelescu. (Florin Ghețău)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații