Radu Stroe e doar începutul. Ce miniștri se află pe LISTA REMANIERII

Radu Stroe e doar începutul. Ce miniștri se află pe LISTA REMANIERII
Publicat: 23/01/2014, 22:33
Actualizat: 29/07/2014, 18:34

Guvernul va fi remaniat, o serie de miniștri urmând a fi retrași din cauza activității șterse de la ministere, din cauza problemelor de imagine sau pentru a li se permite să candideze la europarlamentare, au anunțat, pentru gândul, surse din PSD și PNL.

Cea mai importantă mutare o pregătesc liberalii. Surse liberale au declarat pentru gândul că liderii PNL vor să anunțe o surpriză la Delegația Permanentă programată la Sinaia pentru începutul lunii februarie: retragerea din guvern a vicepremierului Daniel Chițoiu și cooptarea în echipa guvernamentală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.

Pentru întărirea echipei guvernamentale, conducerea PNL pregătește o remaniere mai amplă, pe lângă numele lui Radu Stroe, care și-a anunțat demisia azi la solicitarea lui Crin Antonescu, pe listă celor care ar putea să plece se află și numele ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

Și în tabăra social-democraților se pregătește în aceste zile remanierea de primăvară, primul post vizat fiind cel al ministrului Dan Nica. Acesta urmează să se afle pe lista PSD pentru europarlamentare. Și numele ministrului Rovanei Plumb a fost vehiculat pentru a se afla pe lista social-democraților pentru Parlamentul European, au precizat surse social democrate pentru gândul.

Crin Antonescu vrea un mai bun control în Guvern. Cheia e la „vicepremierul” Iohannis

Liderii PNL nu se află la prima încercare de a-l convinge pe primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, să se implice mai activ în politica de la nivel național. În calitatea sa de prim-vicepreședinte al PNL, lui Iohannis i s-a reproșat în mai multe rânduri că nu este destul de vizibil la București și nu contribuie la imaginea partidului.

Lui Klaus Iohannis i s-a propus să deschidă lista PNL pentru europarlamentare, dar edilul a refuzat oferta. În schimb, în acțiunea de întărire a echipei guvernamentale de la Palatul Victoria, Iohannis este presat din interiorul partidului să preia funcția de vicepremier.

Și ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a avut câteva schimburi de replici cu conducerea partidului, liderii PNL fiind nemulțumiți de activitatea acesteia. Chiar dacă ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, nu a excelat în comunicare în timpul scandalului declanșat de accidentul aviatic, ea beneficiază încă de sprijinul conducerii partidului. Și pentru ea sunt decisive următoarele săptămâni, conducerea PNL dorind să vadă dacă apar și alte implicații negative asupra ministerului din cauza modului în care s-a intervenit pentru salvarea victimelor accidentului aviatic din județul Cluj.

Nica, singura certitudine deocamdată. Dușa, pe lista remaniabililor în cazul unei rocade de ministere

În tabăra social-democraților, lucrurile sunt aparent mai liniștite. Singura mutare certă anunțată de conducerea PSD este înlocuirea lui Dan Nica din fruntea ministerului Comunicațiilor. Nica urmează să candideze pentru un loc de europarlamentar la alegerile din luna mai. Surse din PSD susțin că pe listă s-ar putea afla și ministrul Mediului, Rovana Plumb, dar candidatura acesteia nu reprezintă o certitudine, mai ales că ea a renunțat la postul de europarlamentar în favoarea celui de ministru. Ministrul Rovana Plumb a declarat pentru gandul ca nu va candida la europarlamentare.

Un alt posibil remaniabil din tabăra PSD este ministrul Apărării, Mircea Dușa. Dacă acesta este înlocuit, postul urmează să-i revină vicepremierului Gabriel Oprea, au explicat surse PSD pentru gândul.

Până în acest moment, nu a existat o discuție mai amplă în interiorul USL despre un schimb de ministere, dar acest lucru nu este exclus. Social-democrații și-au exprimat în mai multe rânduri interesul pentru Ministerul de Interne, dorind să preia și acest portofoliu, extrem de important în anul electoral 2014.

Remanierea mai amplă a Guvernului USL ar reprezenta o premieră, din mai 2012, de la învestirea primului guvern Ponta și până în prezent neexistând nicio astfel de decizie politică majoră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”