Radu Zlati, profesor la Sighetu Marmației, numit consilier prezidențial la Crin Antonescu

Radu Zlati, profesor la Sighetu Marmației, numit consilier prezidențial la Crin Antonescu
Publicat: 07/08/2012, 18:32
Actualizat: 29/07/2014, 22:34

Președintele interimar, Crin Antonescu, l-a numit, marți, în funcția de consilier prezidențial la Departamentul pentru Relația cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă pe Radu Zlati, acesta fiind în prezent profesor la Liceul „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației.

Administrația Prezidențială a informat, marți, că președintele interimar a semnat decretul pentru numirea lui Radu Zlati în funcția de consilier prezidențial – Departamentul pentru Relația cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Radu Zlati, născut în 1960, este absolvent al Facultății de Istorie-Filozofie, Universitatea București (1979-1984), având grad didactic II, disciplina istorie, din 1992.

El este, din 1990, profesor la Liceul Pedagogic Sighetu Marmației (ulterior Liceul „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației). În perioada 1997-2000 a fost director al acestei instituții de învățământ. În perioada 1984-1990, a fost profesor la Școala din Crasna Vișeului, Maramureș.

Radu Zlati a fost, în perioada 1997-1999, membru al Comisiei Naționale de Istorie, colaborând la redactarea Programelor Naționale de Istorie, clasele IV-XII.

În anul 2000 a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler.

Tot marți, președintele interimar, Crin Antonescu, l-a numit pe politologul Daniel Barbu în funcția de consilier prezidențial pentru analiză politică.

De asemenea, Președinția a anunțat și că Gheorghe Rotaru a fost numit în funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională, iar Vasile Enache în funcția de consilier prezidențial la Cancelaria președintelui. Decretele privind numirea celor doi în funcții de consilieri prezidențiali au fost semnat luni și fuseseră publicate în Monitorul Oficial.

Departamentul Politic, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase