Ramona Mănescu, propunerea USL pentru Ministerul Transporturilor: „Vreau să fac mai puțin până la Brașov, pe autostradă”

Ramona Mănescu, propunerea USL pentru Ministerul Transporturilor: „Vreau să fac mai puțin până la Brașov, pe autostradă
Publicat: 25/08/2013, 22:27
Actualizat: 06/07/2016, 14:07

Nominalizată să preia Ministerul Transporturilor, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu recunoaște că nu are o strategie pusă la punct, invocând că totul s-a petrecut „foarte repede”. „Nu mi-e teamă, o iau ca pe o provocare. Această nominalizare a venit foarte repede. Când voi ști sigur că eu voi ocupa acel scaun, împreună cu echipa pe care o voi avea, voi veni cu soluții”, a declarat eurodeputata. Până atunci, spune doar că e pasionată de condus și i-ar plăcea să facă „mai puțin până la Brașov” pe autostradă. Autostrăzile însă nu sunt în „custodia” ministerului pe care speră să îl conducă, ci în cea a colegului său din USL, Dan Șova, astfel că prima problemă de pe agenda noului ministru rămâne pentru moment finalizarea privatizării CFR Marfă.

Cât privește decizia sa de a renunța la postul de la Bruxelles, pentru care doar indemnizația este de peste 7.000 de euro pe lună, Ramona Mănescu spune că va renunța la acesta pentru că este „soldatul conștiincios din rândul PNL”

Ramona Mănescu are o vechime de 23 de ani în PNL, însă cariera sa politică se leagă, în mare parte, de cea a soțului său, Rareș Mănescu, primarul sectorului 6 și omul de încredere a lui Crin Antonescu. Relația privilegiată a lui Rareș Mănescu cu liderul PNL a fost practic oficializată anul trecut la locale când șeful PNL l-a impus drept candidat la primăria sectorului 6, în ciuda opoziției aripii Tăriceanu-Chiliman.

Ramona Mănescu este de profesie avocat, însă are studii un master în relații internaționale și integrare europeană la SNSPA, absolvind de asemenea studii postuniversitare la Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate națională, și la Universitatea Națională de Apărare, Colegiul Național de Apărare.

Și-a început cariera politică în 1990, în PNL, unde a îndeplinit funcții precum cea de președinte al OTPNL sector 6 sau vicepreședinte al Departamentului de Relații Externe al PNL. Între 2002 și 2004, a fost consilier al vicepreședintelui Comisiei de apărare din camera Deputaților, pentru ca în 2005 să devină vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Autorității Naționale pentru Tineret. A fost aleasă europarlamentar în 2007, reconfirmată ulterior în 2009. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegațiile Parlamentului Eurpean pentru relațiile cu Peninsula Arabică și Japonia.

Potrivit declarației de avere, Ramona Mănescu deține împreună cu soțul său o casă de locuit , de 140 mp, și un apartament de 114 mp. De asemenea, are două autoturisme Audi, unul fabricat în 2008, iar celălalt în 2009, un autoturism Ford, fabricat în 2007 și un moped. Europarlamentarul are totodată un credit de 48.000 de euro, contractat în 2010.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase