Rareș Bogdan: Nu susţin un guvern de uniune naţională. Șansa României este un guvern de dreapta format în jurul PNL

Rareș Bogdan: Nu susţin un guvern de uniune naţională. Șansa României este un guvern de dreapta format în jurul PNL
Rareș Bogdan
Publicat: 03/10/2021, 18:03
Actualizat: 03/10/2021, 18:39

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat duminică seară, la Prima TV, că nu susține un guvern de uniune națională și respinge categoric ca PNL să colaboreze cu cei de la PSD sau AUR. El a precizat că singura variantă viabilă pentru România, reprezintă un guvern de dreapta, în jurul Partidului Național Liberal, care să contribuie la dezvoltarea României.

„Nu susţin un guvern de uniune naţională. Susţin un guvern în jurul Partidului Naţional Liberal pe care îl cunosc, care ştiu ce-şi asumă, care se află în parteneriat cu preşedintele României. Nu am încredere în AUR, nu am încredere în PSD, am încredere în PNL şi în cei de dreapta. Eu sunt un om eminamente de dreapta, nu cred în guvernele de stânga, cu stânga nu poţi să-ţi faci nici măcar cruce, stânga este cea care risipeşte bogăţia pe care o adună dreapta – şi asta a spus Margaret Thatcher – nu consider că Partidul Social Democrat sau AUR sunt formaţiuni serioase, care vor cu adevărat creşterea economică”, a afirmat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan consideră că alegerile anticipate nu ar ajuta cu nimic România, explicând că de-a lungul timpului sau mai încercat declanșarea anticipatelor, însă fără soți de izbândă. De asemenea nici parlamentarii aleși nu susțin anticipatele, întrucât nici aceștia nu își doresc să își piardă posturile câștigate, în urma alegerilor parlamentare. El consideră că PNL nu a pierdut foarte mult electorat, partidul aflându-se în continuare în topul preferințelor românilor.

„În sistemul constituţional românesc, şansa de a ajunge la alegeri anticipate este egal cu zero. Au încercat Traian Băsescu, a încercat Adrian Năstase, a încercat Klaus Iohannis, nu a reuşit niciunul. De ce aş crede că în momentul ăsta ar putea reuşi cineva? E imposibil. Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului – cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge  – şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri. Dar campania e lungă, alegerile s-ar declanşa în trei-patru luni, iar situaţia schimbărilor pe scena politică este destul de mare, pentru că în momentul ăsta nu a fluctuat atât de mult scorul electoral al partidelor. Noi, în continuare suntem un partid de peste 20% iar în campanii, după modelul CDU (Uniunea Creştin Democrată, partidul condus în ultimii ani de către cancelarul german Angela Merkel – n.r.), ne mobilizăm foarte bine”, a precizat Rareş Bogdan la Prima TV.

Președintele social-democraților consideră că alegerile anticipate ar reprezenta singura soluție de a depăși criza politică din România și exclude ca PSD să preia guvernarea în actuala formă parlamentară.

„Această prerogativă de a rezolva criza politică o are Iohannis. Premier nici nu se pune discuția. Noi avem un mesaj clar: ALEGERI ANTICIPATE. Că pui tehnocrați, că durează 3 luni… Suntem total de acord. Nu mai vedem altă ieșire decât întoarcerea la români și românii să voteze. E o utopie să intrăm la guvernare acum”, a mai spus șeful social-democraților.