VIDEO | Rareș Bogdan: Candidatul nostru pentru funcția de premier este acelaşi, Florin Cîţu, să fie foarte clar

Publicat: 11/10/2021, 23:00
Actualizat: 11/10/2021, 23:47

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, luni la Digi24, că PNL nu a renunțat la propunerea ca Florin Cîțu să ocupe poziția de prim-ministru, însă în momentul de față nu au o majoritate cu care să poată să guverneze. El spune că este de datoria lui Dacian Cioloș să găsească susținere pentru formarea unei majorități, iar în caz că el nu va reuși propunerea liberalilor va rămâne consecventă, Florin Cîțu – premier.

„Noi nu am renunţat nicio clipă la Florin Cîţu. Noi nu aveam construită o majoritate. Noi nu mergem, noi nu suntem iresponsabili, noi nu mergem în faţa preşedintelui pentru a propune aventuri politice. Suntem persoane cât se poate de responsabile, înţelegem situaţia prin care trece România şi nu putem să mergem să ne jucăm. Noi nu aveam conturată o majoritate, nu puteam să mergem în faţa preşedintelui fără o majoritate. Domnul Cioloş probabil o are, probabil are discuţii făcute, probabil o va face în următoarele zece zile. Noi nu aveam şi tocmai de asta am decis să nu ne prezentăm… dar nu am schimbat candidatul. Candidatul nostru este acelaşi: Florin Cîţu, să fie foarte clar şi este validat de Biroul Permanent Naţional”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24.

Europarlamentarul a dezmințit zvonurile care indicau alte propuneri de premier din partea PNL, subliniind că unica propunere va rămâne Florin Cîțu.

„Nu s-a pus problema în forurile de conducere ale PNL nici de varianta Ciucă, nici de varianta Bode, nici de varianta Bogdan, nici de varianta Dumitrescu, nici de varianta Boc. A fost una sigură: Florin Cîţu”, a precizat Rareş Bogdan.

El nu a infirmat posibilitatea unei eventuale discuții cu Dacian Ciolos, însă nu crede că PNL mai poate face o coaliție cu USR PLUS, după ce cele două partide și-au aruncat vorbe grele în ultima vreme și de asemenea, după ce USR-iștii s-au aliat cu PSD și AUR pentru dărâmarea Cabinetului Cîțu.

„Nu prea înţeleg cum până acum trei zile eram la fel de răi ca toţi ceilalţi, mai mult, reprezentam vechea clasă politică (..) şi dintr-o dată suntem din nou cei mai curtaţi, suntem din nou fantastic de buni, cu noi vor să stea de vorbă. Adică ne-au dat nişte palme, după care au venit să ne spună că vor să ne ia ne căsătorie”, a adăugat Rareş Bogdan.