Rareș Bogdan, despre moțiunea de cenzură: Avem 214 voturi garantate, pot fi chiar 218 / Tăriceanu: Încercările la PSD și ALDE au eșuat

Rareș Bogdan, despre moțiunea de cenzură: Avem 214 voturi garantate, pot fi chiar 218 / Tăriceanu: Încercările la PSD și ALDE au eșuat
Rareș Bogdan, avertisment „blând”: „Le spun colegilor din USR-PLUS, cu simpatie, să nu facă declarații pe care să nu le poată retrage ulterior” / Mediafax FOTO
Publicat: 17/06/2019, 22:48

„În momentul acesta sunt 214 voturi garantate, pot fi chiar 218 având în vedere că în urmă cu jumătate de oră am vorbit cu cineva important din PNL care îmi spunea că a mai reușit să obțină încă patru voturi din zona puterii, să spunem așa, deci teoretic avem nevoie de 15-17 voturi care pot fi obținute până mâine la prânz în așa fel încât guvernul Dăncilă să plece”, a afirmat Rareș Bogdan, luni seară, la postul B1 Tv.

Liberalul a adăugat că Ludovic Orban a negociat cu toat partidele în vederea obținerii voturilor pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și că nu i se poate reproșa nimic.

„Ludovic Orban a făcut toate eforturile și le face, negociază, a negociat cu cei de la UDMR, cu cei de la minorități, cu cei de la Pro România, cu cei de la USR-PLUS, nu pot să îi reproșezi unui om care vine și îți garantează 94 de voturi practic cele mai multe a unui singur grup, deci toți parlamentarii noștri senatori și deputați vor fi prezenți în sală mâine la vot, că din cauza nu ar trece moțiunea. Toate eforturile au fost făcute, noi sperăm să îi convingem pe toți că este vital ca România să își schimbe orientarea să schimbe guvernul”, a conchis Rareș Bogdan.

Camera Deputaților și Senatul va dezbate și vota, marți, în plen reunit de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunțat că va asigura cvorumul de ședință, însă nu va vota moțiunea.

Tăriceanu: Încercările la PSD și ALDE au eșuat

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că încercările pe care le-au făcut liberalii pentru a convinge PSD și ALDE să voteze la moțiunea de cenzură au eșuat, precizând că toată lumea își dă seama în momentul de față că moțiunea nu are șanse.

„Entuziasmul provocat de rezultatul la alegerile din 26 mai a făcut opoziția să umfle un balon care se numește moțiunea de cenzură. Doamna Turcan a înțepat cu un ac acest balon ca să se mai reducă presiunea pentru că și-au dat seama că nu au majoritate. Încercările pe care le-au făcut la PSD și ALDE au eșuat. Astăzi toată lumea își dă seama că moțiunea nu are șanse”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară, la România Tv.

Liderul ALDE a precizat că Ludovic Orban a stă rău co voturile în favoarea moțiunii de cenzură, dacă a ajuns să promită parlamentarilor ALD locuri de miniștri.

„Nu știu, dar dacă a ajuns Orban să promită locuri de miniștri la cei care sunt azi în coaliția majoritară înseamnă că stă rău de tot cu număratul voturilor. Nu știu cum o să explice asta membrilor de partid, pentru că aceștia au făcut eforturi ani de zile să ocupe ei aceste locuri. Eu sunt implicat în politică de mulți ani și nu știu decât o singură moțiune de cenzură care a avut succes, moțiunea Ungureanu, care nu a fost însoțită de astfel de oferte de posturi de miniștri”, a conchis Tăriceanu.

Precizările lui Călin Popescu Tăriceanu vin după ce liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a afirmat, la Antena 3, că liderul PNL le-ar fi promis aleșilor ALDE funcții de miniștri și locuri pe liste la alegerile parlamentare de anul viitor, în cazul în care votează moțiunea de cenzură.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a anunțat, joi, că a avut discuții cu unii parlamentari ai ALDE care i-au dat dreptate cu privire la reproșurile aduse Guvernului, însă i-au spus că vor susține PNL de la toamnă. Liderul PNL a precizat că se va la moțiunea de cenzură vedea cât curaj are ALDE.

Președintele liberal a mai spus că este posibil ca ALDE să folosească scuze pentru că nu au curajul să facă ceea ce trebuie.

Camera Deputaților și Senatul vor dezbate și vota, marți, în plen reunit, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă.

Foto: Mediafax Foto

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului