Rareș Bogdan, locomotivă electorală pentru PNL la europarlamentare?

Rareș Bogdan, locomotivă electorală pentru PNL la europarlamentare?
Publicat: 23/02/2019, 14:47
Actualizat: 25/03/2019, 20:31

Realizatorul TV Rareș Bogdan ar putea ajunge cap de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, potrivit unor surse din interiorul partidului. Ludovic Orban încă negociază cu el, motiv pentru care ultimul Birou Permanent Național al partidului a amânat cu două săptămâni validarea listei finale cu candidații la europarlamentare.

„Ludovic Orban îl va propune pe Rareș Bogdan drept cap de listă la alegerile europarlamentare. Cei doi au purtat negocieri în ultimele luni”, au declarat surse din interiorul partidului.

Liderului PNL îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare. Nu este necesar nici măcar ca acea persoană să fie membru de partid sau să își fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în Parlamentul European.

Prezentatorul TV, CAP DE LISTĂ la europarlamentare pentru PNL

Într-un sondaj intern al PNL, Rareș Bogdan a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

Liberalii mizează pe obținerea a 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, pentru care ar avea nevoie să obțină între 25 și 30% din voturi. Dacă rareș Bogdan va deschide lista candidaților, următorii ar putea fi Mircea Hava, Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL), Vasile Blaga, Cristian Bușoi (europarlamentar PNL), Daniel Buda, Adina Vălean (europarlamentar PNL), Gheorghe Falcă și Dan Motreanu.

Chiar dacă fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Biroul Permanent Național al PNL l-a numit săptămâna trecută pe Robert Sighiartău șef de campanie pentru europarlamentare.

Ultimul sondaj INSCOP Research relevă că PSD și PNL se află aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare.Potrivit sondajului, doar 26,1% dintre respondenți au declarat că vor merge sigur la vot. Dintre cei care își exprimă o opțiune de vot, adică 54,5% din eșantion,27,8%vor să voteze cu PSD, iar26,7%aleg PNL. Urmează USR cu 10%, ALDE cu 9,2% și PLUS cu 7%.

Foto: Mediafax Foto/ Hepta