Rareș Bogdan, posibila variantă de premier de care toată lumea pare că a uitat. Cine și de ce nu l-ar vrea la conducerea Guvernului

Rareș Bogdan, posibila variantă de premier de care toată lumea pare că a uitat. Cine și de ce nu l-ar vrea la conducerea Guvernului
Rareș Bogdan, posibila variantă de premier de care pare că a uitat toată lumea. Cine și de ce nu l-ar vrea la conducerea Guvernului / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 13/12/2020, 19:54
Actualizat: 13/12/2020, 19:58

Partidele PNL, USR-PLUS și UDMR au purtat negocieri în acest weekend pentru a-și împărți funcțiile de la conducerea statului, respectiv prim-ministru, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului. Însă după două zile de „oferte” reciproce, partidele care ar urma să formeze coaliția de guvernare n-au găsit un numitor comun și urmează să-și prezinte propriile variante de premieri la consultările de luni, de la Cotroceni.

Sursele citate de ziardecluj.ro susțin faptul că negocierile n-au dus la un consens din cauza faptului că Ludovic Orban „ține cu dinții” de funcția de președinte al Camerei Deputaților, singura care i-ar mai putea salva cariera politică după eșecul de la parlamentare al partidului PNL, de care este găsit vinovat întrucât este președintele partidului.

De cealaltă parte, și USR(-PLUS) vrea șefia Camerei Deptuaților, respectiv Dan Barna, care este deputat și nu poate deține șefia Senatului. Și pentru Barna funcția este vitală pentru cariera politică, mai ales că, asemenea lui Orban, este considerat vinovat pentru elecul alianței de la alegerile parlamentare, respectiv procentul scăzut pe care l-a obținut. Totodată, șefia Camerei Deputaților este importantă pentru Barna și din cauza faptului că în următorul an va avea loc Congresul USR-PLUS în urma căruia cele două formațiuni politice vor fuziona, formând un sigur partid, deci va trebui ales un președinte al partidului. Prin urmare, dacă Barna obține funcția dorită, are „greutate” și în interiorul alianței și ar avea șanse să fie ales președinte al acesteia.

Orban și Barna se bat pe aceeași funcția iar coaliția pare la un pas de „explozie”!

Pe scurt, PNL vrea și funcția de premier și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, în timp ce liderilor USR-PLUS nu li se pare corect ca PNL să dețină „monopolul” și cer una dintre funcții.

Putem observa astfel cum interesele proprii au dus la un eșec al negocierilor (de altfel, prevăzut de unii). Cele două partide vor merge la consultările de luni, de la Cotroceni, cu propriile propuneri de premier: PNL – Florin Cîțu, USR-PLUS – Dacian Cioloș.

Una dintre variantele de premier care ar putea ajunge pe masa lui Iohannis este Rareș Bogdan, care, însă, nu este vehiculată pe scena politică.

Rareș Bogdan, „varianta salvatoare” de care Iohannis pare că a uitat

Rareș Bogdan a jucat un rol esențial în numirea lui Orban în funcția de premier și în câștigarea de către Iohannis al celui de-al doilea mandat de președinte al României. Europarlamentarul a fost o apariție constantă pe micile ecrane, cu precădere la Realitatea, dar și în mijlocul oamenilor, respectiv în campania electorală când „a luat țara la pas”, mergând în orașele importante ale României.

De-a lungul timpului, Rareș Bogdan, asemenea lui Eduard Hellvig, șeful SRI, și-a păstrat și demonstrat loialitatea față de Klaus Iohannis.

Prin urmare, apar semne de întrebare: De ce europarlamentarul nu apare pe listele partidului pentru funcții „de vârf”? Numele lui a fost vehiculat cel mult pentru funcția de ministru al Internelor, pe care, de fapt, nu prea ar dori-o.

Potrivit sursei citate, se pare, că de fapt, nu Klaus Iohannis ar fi cel care nu l-ar vrea pe Rareș Bogdan la conducerea Guvernului, ci Ludovic Orban, care vrea să dețină în continuare monopolul puterii în interiorul partidului, dar nu numai. Dacă se merge pe „drumul” dorit de Orban s-ar putea ajunge la sfârșitul PNL, mai ales într-o alianță în care USR-PLUS se menține tare pe poziții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control