VIDEO | Rareș Bogdan: România are nevoie de planul Anghel Saligny. El nu prevede finanțări doar pentru comunitățile conduse de primari liberali

Publicat: 24/08/2021, 23:11
Actualizat: 25/08/2021, 08:20

Europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat luni seară la B1 TV că programul Anghel Saligny (PNDL 3), trebuie susținut de întreaga coaliție de guvernare și le sugerează celor de la USR PLUS să renunțe la condițiile pe care aceștia le pun pentru a trece acest proiect, precizând că „România are nevoie de acest plan de dezvoltare”.

„Ce știu eu este că România are nevoie de acest plan de dezvoltare Anghel Saligny, care are și un nume atât de frumos, e omul care a făcut practic cel mai lung pod din Europa la vremea lui, a căror lucrări au fost fotografiate de tânărul Brătianu, apropo de asta, pentru că pe atunci politicienii și oamenii puternici din țara aceasta nu își angajau copiii în companii de stat când veneau de la studii, ci îi trimiteau la munca de jos, dar asta e altă discuție, poate o purtăm la un moment dat dacă vrem să schimbăm cu adevărat țara asta”, a declarat eurodeputatul PNL.

Rareș Bogdan a subliniat că  importanța implementării planului Anghel Saligny este pentru dezvoltarea comunităților locale și dă asigurări că nu doar primăriile conduse de primari PNL vor beneficia de finanțări prin acest program.

„El nu prevede finanțări doar pentru comunitățile conduse de primari liberali, cele 1.270 de primării liberale din 2.880 de comune, respectiv 300 de orașe, ci privesc finanțări pentru toate unitățile administrativ-teritoriale care au proiecte valide care nu pot fi finanțate prin fonduri europene, atât primăriile liberale, cele 1.270, cât și primăriile UDMR, 199, primăriile USR-PLUS, 68, primăriile PSD, 1.500, cele 17 consilii județene conduse de liberali, cele 20 de consilii județene conduse de președinți PSD sau cei patru UDMR, sau primari independenți că avem și așa ceva”, a explicat liberalul.

Eurodeputatul l-a dat drept exemplu pe Emil Boc, primarul Clujului, care a reușit cu ajutorul fondurilor europene să transforme comunitatea de la Cluj, făcând din acest oraș un pot foarte atractiv atât pentru investitori cât și pentru cetățeni, iar acest lucru nu a fost făcut numai pentru alegătorii PNL, ci pentru toată populația.

„Astăzi, Clujul e un pol care atrage oameni din toată țara, care își doresc să trăiască într-un oraș modern, într-un oraș modernizat pe bani europeni. Ei, bine, acolo nu s-a uitat Emil Boc că trebuie să facă asta doar pentru cei care votează PNL sau doar pentru cei care l-au votat, a făcut-o pentru toți cetățenii și inclusiv pentru cei care vin în Cluj la studii sau cu afaceri. Cred că nu ar trebui puse aceste condiționalități, și le-o spun cu toată deschiderea colegilor mei din USR-PLUS”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...