Rareș Bogdan: „Scorul țintit la Parlamentul European e 17 mandate. DEZVOLTAREA comunităților se poate doar cu bani europeni”

Publicat: 10/04/2024, 18:52

Vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru DIGI24 că ținta Coaliției pentru alegerile europarlamentare este să obțină minimum 17 mandate de eurodeputați.

Rareș Bogdan, vicepreședintele Partidului Liberal, a vorbit despre planurile Coaliției PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Rareș Bogdan a precizat că ținta alianței de guvernare este să obțină minimum 17 mandate de eurodeputați. Liderul PNL a argumentat că ponderea politicienilor români în Parlamentul European este un element important în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților.

„Veți vedea că lista de europarlamentare, tocmai pentru că acești oameni au conștientizat că dezvoltarea comunităților nu se poate decât cu bani europeni, fie că e PNL-ist, fie că e PSD-ist, știe importanța valorii Bruxelles-ului, vede că 96 de miliarde de euro sunt bani atrași de România și doar 26 de miliarde sunt bani plătiți la Bruxelles, deci avem un plus de aproape 70 de miliarde. Știe și cel din Brăila, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Buzău, Olt foarte bine că este extrem de important să ai bani europeni pentru fermieri. Dacă mâine România ar fi în situația Ungariei cu fonduri blocate de Bruxelles, sau în situația Poloniei de acum câțiva ani sau s-ar gândi vreun zănatec că ar trebui să ieșim din UE, fermierii României ies cu sapa, pentru că intră jumătate din ei în faliment.” a declarat Rareș Bogdan pentru DIGI24.

Rareș Bogdan: „Absorbția de bani europeni să depășească absorbția din Polonia, Grecia”

Printre numele vehiculate de Rareș Bogdan pentru funcția de eurodeputați din partea Coaliției se numără Mihai Tudose, Gabriela Firea, Dan Motreanu sau Maria Grapini. Vicepreședintele PNL a mai adăugat că România are nevoie de cel puțin 17 eurodeputați din partea Coaliției, în Parlamentul European, pentru a absorbția de bani europeni.

„Fie că e primar PSD, fie PNL, unul din ei îl simpatizează și au încredere în Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Daniel Buda, Adina Vălean, Siegfried Mureșan, celălalt de la PSD nu-i cer să aibă neapărat încredere în aceștia. Va avea încredere în Vasile Dîncu, Mihai Tudose, Victor Negrescu, Dan Nica, Maria Grapini, Gabriela Firea. Ei știu că dacă eu la Bruxelles mă duc cu 7-8 europarlamentari liberali e una, pot obține una pentru România, dacă mă duc cu 20 de europarlamentari împreună cu colegii de la PSD, voi putea să negociez cu liderii grupurilor de eurodeputați subiecte legate de România. Scorul țintit la Parlamentul European e jumătate plus 1 din totalul mandatelor, 17 mandate. Însă asta nu înseamnă că trebuie să obții 51%. Eu cred că vom obține minim 18-19 eurodeputați la redistribuire. Ținta fixată de alianță este de 17 eurodeputați. Dacă nu se atinge ținta, o să avem doar 16. Eu cred că îl atingem. Altfel o să avem mai puțin cu 3-4 oameni în negocieri. Eu îmi doresc momentul în care absorbția de bani europeni să depășească absorbția din Polonia, Grecia, adică să fim la supracontractare, de 107-114%”, a declarat Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI:

Ion Cristoiu, vehement la adresa lui Iohannis în fruntea NATO: „Nu înseamnă nimic. Nu știe nimic Iohannis”

Marcel Ciolacu: Cu 45% la europarlamentare, se poate construi o ALIANȚĂ POLITICĂ / „N-am nicio problemă să fiu un simplu parlamentar de Buzău”

Replici Mihai Tudose – Rareș Bogdan / „E o figură de stil cu SUPERMAN” / „Fac parte din farmecul vieții”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto