Răspunsul lui Orban pentru Cataramă, după ce acesta l-a acuzat că se asociază cu Cioloș și că PNL ar putea pierde susținerea lui Iohannis

Răspunsul lui Orban pentru Cataramă, după ce acesta l-a acuzat că se asociază cu Cioloș și că PNL ar putea pierde susținerea lui Iohannis
Publicat: 15/12/2017, 16:14
Actualizat: 10/05/2018, 04:17

„Nu am ce să comentez pe această temă. Eu acționez în baza mandatului dat de Congres care a hotărât, la propunerea mea, susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Eu sunt președintele PNL și preocuparea mea este ca partidul să ajungă la forța necesară pentru a putea învinge PSD”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze declarațiile lui Viorel Cataramă, care a afirmat că partidul lui Dacian Cioloș este o declarație de război făcută PNL.

Contactat de MEDIAFAX, fostul premier Dacian Cioloș a refuzat să comenteze declarația lui Viorel Cataramă.

„Nu am ce să comentez. Eu am altă treabă”, a declarat Cioloș.

„Constituirea acestui partid reprezintă o declarație de război a domnului Cioloș făcută către PNL pentru că PNL este partidul care în ultimul an a înregistrat o creștere constantă și organică de la 20 % la aproape 30%”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Viorel Cataramă a afirmat că „unii, așa numiți ‘prieteni'”, în loc să se înscrie în PNL pentru a ajuta partidul să crească, înființează o nouă formațiune pentru a rupe din electoratul liberalilor.

„Cred că încolonarea domnului Ludovic Orban, în spatele lui Dacian Cioloș, la conferința de presă în care fostul premier a anunțat constituirea unui nou partid reprezintă o greșeală pentru că în acest moment domnul Cioloș a devenit principalul nostru inamic sau adversar (…) Dorește să smulgă electorat de la PNL”, a spus Cataramă.

Cataramă a mai spus că dacă președintele Klaus Iohannis va susține, „în mod evident”, partidul lui Dacian Cioloș înseamnă fie că președintele și-a pierdut încrederea în PNL, fie poate fi interpretat ca „un gest de ostilitate” față de liberali.

„Domnul Klaus Iohannnis nu ar fi ajuns președintele Românie, dacă nu ar fi fost susținut de PNL. (…) Ar fi bine ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la președinția României, (…) în condițiile în care va exista un parteneriat clar între PNL și Klaus Iohannis. (Dacă președintele Klaus Iohannis va susține partidul lui Dacian Cioloș-n.r.) cred că vor exista discuții serioase în PNL și nu exclud ca posibilitate teoretică și numai în aceste condiții clar stabilite ca PNL să aibă un alt candidat la președinție”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Cataramă a afirmat că liderul opoziție este președintele PNL, Ludovic Orban, iar cei care doresc să își aroge această poziție „vor avea parte de ostilitarea politică a PNL”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase